Hava Durumu

'Himmet' operasyonu Bursa'ya da sıçradı

İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen operasyon kapsamında Bursa'dan da bir kişinin sabah saatlerinde evinden alınarak İstanbul'a götürüldüğü öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Himmet' operasyonu Bursa'ya da sıçradı
"50 MİLYON LİRA FİNANSAL DESTEK SAĞLANMASINA..."

Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Önelge'nin talimatıyla başlatılan, 2004-2015 yılları arasında FETÖ/PDY'ye "himmet" adı altında yaklaşık 50 milyon lira finansal destek sağlandığı iddiaları üzerine yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Bank Asya çalışanları, Dumankaya şirketlerinin yönetici ve ortakları, FETÖ/PDY yöneticileri, iş adamları ve bazı vatandaşların da bulunduğu 140 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

OPERASYON 9 İLDE YÜRÜTÜLDÜ 

Karar kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul merkezli 9 ilde yürütülen operasyonda, "terör örgütüne üye olma" ve "Terörün Finansmanına Dair Kanununa muhalefet" iddiasıyla 100 kişi gözaltına aldı. İstanbul başta olmak üzere Bingöl, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Kocaeli, Rize, Ordu ve Trabzon'un da aralarında bulunduğu 9 ilde gerçekleştirilen operasyonda, 500 polis görevlendirildi.

ÖRGÜTÜN FİNANSMANI

Operasyona konu olan olayda, şüphelilerin Bank Asya bünyesinde bazı işadamları adına açılan hesapları usulsüz çalıştırdıkları, himmet ve örgütün diğer finansman gelirlerini paralarını bu hesaplarda toplayıp Bankacılık Kanunu'na aykırı olarak bu hesapları çalıştırmak suretiyle terör örgütünün finansmanını organize ettikleri iddia edildi. Gözaltı listesinde ünlü isimler de bulunuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.