Hava Durumu

Hırsızlık çetesi kaza yapınca yakayı ele verdi

Kiralık araçlara çalıntı plaka takarak hırsızlık yapan çetenin kullandığı araç kaza yapınca çete üyesi 5 kişi yakayı ele verdi. Çete üyeleri çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2016 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2016 19:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hırsızlık çetesi kaza yapınca yakayı ele verdi
Kiralık araçlara çalıntı plakaları takıp hırsızlık yapan çete, tarfik kazası sonrası yakayı ele verdi. Alınan bilgiye göre, Bodrum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler, Çarşı Mahallesi'ndeki bir marketten yaklaşık 13 bin liralık malzeme çalınması üzerine çalışma başlattı.

PLAKANIN BAŞKA ARACA AİT OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Olayın yaşandığı bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeyen polis ekipleri, hırsızlıkta kullanılan otomobilin marka ve modelini ve şahısların eşkalini tespit ederek MOBESE kameralarını incelemeye aldı. Plaka Tanıma Sistemi sayesinde aracın ilçeye giriş-çıkış saatlerini de belirleyen ekipler, şüphelilerin aracın orijinal plakasının üzerine Bodrum'daki bir aracın plakasını takarak kullandıklarını ve hırsızlığı bu şekilde yaparak ilçeden ayrıldıklarını tespit etti.

TIR'A ÇARPIP DURDULAR

Hırsızlık şüphelilerinin birkaç gün sonra aynı araçla bu kez orijinal plakayla ilçeye giriş yaptığının tespiti üzerine, araç polis ekiplerince takibe alındı. Bodrum-Milas karayolunda üç ekip tarafından durdurulmaya çalışılan şüpheliler, polis barikatına çarparak kaçtı. İçerisinde 5 kişinin bulunduğu otomobil, Milas istikametinde bir TIR'a çarptıktan sonra durdu.

5 ÇETE ÜYESİ TUTUKLANDI

Kazadan yara almadan kurtulan şüpheliler, polis ekiplerince yakalandı. Polisteki işlemlerinin ardından "iş yerinden hırsızlık, otomobilden hırsızlık, açıktan hırsızlık ve mala zarar vermek" suçlarından adliyeye sevk edilen D.A, F.İ, M.S, E.B. ve H.K, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.