Hava Durumu

Hırsızlıktan yakalanınca, adliyeye elinde battaniyesiyle gitti

Konya’da 3 ayrı iş yerinden hırsızlık yaptıkları iddiasıyla 5 kişi polis tarafından yakalandı. Daha önceki hırsızlık suçundan hakkında 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 31 yaşındaki Mustafa A.'nın adliyeye, elinde battaniyesiyle gitmesi dikkat çekti. 5 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2016 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2016 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hırsızlıktan yakalanınca, adliyeye elinde battaniyesiyle gitti
Merkez Selçuklu İlçesi’nde geçen pazar günü Erenköy Mahallesi Yeni Sille Caddesi’nde bir markete kapı kilitlerini kırarak giren 5 şüpheli, 52 bin 500 lira değerinde sigara ve içki çaldı. Şüpheliler, aynı cadde üzerinde bulunan bir köfteciden de LCD ekran televizyon ve kasadaki 100 lirayı aldı. Şüpheliler aynı gece Kayacık Mahallesi 3’üncü Organize Sanayi Bölgesi’nde değirmen makinesi imalatı yapan bir iş yerine de kapı kilitlerini kırarak girdi. İş yerinde bulunan 20 bin lira değerinde değirmen makine malzemesi ve iş yerinde bulunan 42 HT 580 plakalı kamyoneti çalan şüpheliler, araca iş yerinden çaldıkları 15 torba kömür, çelik kasa ve malzemeleri yükleyerek kaçtı. 

İşyeri sahipleri durumu polise bildirdi. Bunun üzerine çalışma başlatan Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlığın gerçekleştiği bölgedeki güvenlik kamera kayıtlarını tek tek inceledi. Yapılan inceleme sonucu şüphelilerin hırsızlıktan sabıka kaydı ve kesinleşmiş 5'er yıl hapis cezasyarı bulunan Mustafa A. ve Fetih D. olduğunu belirledi. Polis, geçen pazartesi günü Mustafa A. ve Fetih D.'yi evlerine yaptığı operasyonla gözaltına aldı.

İki şüpheli, yapılan sorgulamada hırsızlığı diğer şüpheliler Abdülkerim U., Hüseyin U. ve Alaaddin A. ile birlikte yaptıklarını söylemesi üzerine diğer 3 şüpheli de gözaltına alındı. Operasyonda ele geçirilen çalınan malzemelerin bir kısmıyla kamyonet, sahiplerine teslim edildi. 

5 zanlı yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. Daha önceki hırsızlık suçundan dolayı kesinleşmiş 5 hapis cezası bulunan Mustafa A.'nın, adileyeye elinde ailesinden istediği battaniye, Fetih D.'nin de valiziyle gitmesi dikket çekti. 5 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.