Hava Durumu

Hollanda'da sağlık skandalı!

Hollanda'da akla ziyan bir tedavi şekli akillara durgunluk verdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2012 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2012 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hollanda'da sağlık skandalı!
Rotterdam şehrinde 25 yıldır çalışarak hayatını idame ettiren Kayserili Osman Ekinci, işlerinin kötüye gitmesiyle sağlığı bozulunca, aile doktorunun tavsiyesiyle psikolojik tedavinin kurbanı oldu.

Vergi borcu bahane gösterilerek elinden alınan ekmek teknesi arabası ve evine gelen haciz sonucunda deprasyona giren Osman Ekinci 1,5 yil içerisende tam dört psikolog tedavisiyle meşgul olurken, son psikologu Stevan Noortheer, artık kendisinin yapacağı bir tedavi yolu bulunmadığını Ekinci'ye söylemesi üzerine, "O zaman bana ne önerirsiniz? Hayvan doktoruna mı gitmem gerekiyor' demesi üzerine, "Neden olmasın! Denemekte fayda var" cevabıyla karşılaştı. Ekinci bunun üzerine evine yakın ev hayvanları kliniğinden randevu aldığını ve basını da buraya davet ettiğini dile getirdi.

Ekinci, çekime izin verilmeyen klinik içerisinde derdini hayvan doktoru Paul van de Heijden'e anlatmaya başladı. Bu arada bir kameranın kayıtta olduğunu farkeden Heijden, çekimi engelleyerek hastaya yardımcı olamayacağını ve böyle bir olayla meslek hayatında ilk kez karşılaştığını belirtti.

Psikolojik tedavi ile başlayan başvurusu baytarda son bulan Ekinci, "1,5 yıl boyunca devam eden psikolojik tedavimin ardından son iki ay içerisinde gele gele bana hayvan doktoruma gitmem önerildi. Benim tedavimle ilgilenen son Hollandalı psikolog, hayvan doktoruna gitmemi isteyerek, 'isabet olur' dedi. Ben de buraya kadar geldim. Derecemiz bu kadar aşağıya düşmüş olacak ki, burada bana bir hayvana verilen değer verilmedi. Ben tercüman aracılığıyla derdimi insan doktoruna anlatmama rağmen, beni dili ve konuşması olmayan hayvanların doktoruna sevketmeleriyle gelip burada derdimi hayvan doktoruna anlattım. Artık ne yapacağımı bilmiyorum. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki söyleyecek birşey bulamıyorum. Ben psikolojik olarak rahatsızım ve tedavi edilmeyi bekliyorum. Bazen kendimi öldürmek gibi kötü şeyler düşünüyorum. Bu insanlarbizi hayvan olarak görüyor. Biz bunu kabul ettik, buraya kadar geldik. Ama durum ortada. Buradan da kapı dışarı edildik. Hayvan doktorundan çıkışta tekrar eski psikologuma gitim. Kapıdaki koruma bana buradan kaydımın silindiği söyledi" şeklinde konuştu.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.