Hava Durumu

Hollanda skandalında yeni boyut! Ateş izni verilmiş

Hollanda krizinde sular durulmuyor. Türkiye ile Hollanda arasındaki gerilim sürerken skandal açıklamalar peş peşe geliyor. Rotterdam Belediye Başkanı'nın son yaptığı açıklama ortalığı karıştıracak cinsten. Ayrıca Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracının durdurulduğu anlara ait olan yeni fotoğraflar ise olayın vehametini gözler önüne seriyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2017 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2017 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hollanda skandalında yeni boyut! Ateş izni verilmiş

Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik tutumu üzerine yaşanan gerilim ve diğer Avrupa ülkelerinin de buna katılarak Türk bakanlara yönelik engellemeleri sürüyor.

Yaşanan diplomasi krizi, peş peşe açıklamalar ve ırkçı sözler bir yana dursun en son Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb'in açıklaması Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yapılan tutumun aslında ne kadar tehlikeli boyutlara varabileceğini gösteriyor.

"ATEŞ İZNİ VERİLMİŞTİ"

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, Aboutaleb, kamu yayın kuruluşu NOS TV'te yaptığı açıklamada, Bakan Kaya'nın yanında "geniş omuzlu" 12 kişinin bulunduğunu ve o kişilerin silahlı olup olmadığını bilmediklerini ifade ederek "Bu durum korkutucuydu." dedi.

Bakan Kaya'nın yanındaki kişilerin ateş etme ihtimalini düşündükleri için özel tim gönderdiklerini belirten Aboutaleb, "Bunun sebebi, olası bir saldırıda bizim orada olaya hakim olabilmemizdi." ifadesini kullandı.

Aboutaleb, sunucunun, "Bir bakan gelmiş, orada ne olabilirdi ki?" sorusu üzerine, "Bakanın korumaları ateş edebilirdi." iddiasında bulundu. Özel timin sadece korumalar için gönderildiğini söyleyen Aboutaleb, "Bakanın korumalarının polisin teslim ol uyarısına uymayıp ellerini kemerlerine doğru götürmeleri durumunda Hollanda Özel Timi'ne ateş etme izni verilmişti." diye konuştu.

HOLLANDALI FOTOĞRAFÇI O ANLARI GÖRÜNTÜLEDİ

O gece Hollandalı serbest fotoğrafçı Freek van den Bergh'in çektiği görüntülerde Bakan Kaya'nın aracının önünün nasıl kesildiği net olarak görülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.