Hava Durumu

Hollanda'yı portakalla protesto ettiler

AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda Başkonsolosluğuna girişine izin verilmemesini portakal sıkarak protesto etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2017 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2017 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hollanda'yı portakalla protesto ettiler

İzmit Karabaş Mahallesi'ndeki bir restoranın önünde toplanan AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları üyeleri, "Portakal orada kal" yazılı dövizler taşıdı. AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, burada yaptığı açıklamada, "Hollanda'nın toprakları kadar insanlık seviyelerinin de deniz seviyesinin altına indiğini" söyledi.

Hollanda'nın Bakan Kaya'nın seçmenlerle buluşmasını engellediğini ifade eden Kahraman, "Bu gayriahlaki tutumlarını protesto eden Türklere de ahlaksızca müdahale etmişlerdir. Pişman olacaklar. Köklerinde faşizan duygu ve tavırlardan bir türlü arınamamaktadırlar. İçlerinde yaşayan Türk halkının varlığından en başından beri rahatsız olan Hollanda, kendi içinde yaşayan vatandaşlarımızı sömürmüş ve bir siyasi hak elde etmesine, birlik içerisinde yaşamasına asla hoş gözle bakmamıştır." şeklinde konuştu.

Kahraman, o günlerin artık geride kaldığını anlatarak, "Bakanımızı engellemeniz, vatandaşlarımızın birlik duygusunu engellemek bir kenara, bütün yurttaşlarımızın kenetlenmesini sağlamıştır ve sağlamaya devam edecektir. Türklere bakışında bin yıldır en ufak bir değişme olmayan Avrupa, yeniden büyüyen ve güçlenen, coğrafyasında söz sahibi olan ve Avrupa'da yaşayan vatandaşlarıyla yeniden ilişki kuran Türkiye'ye karşı bu hadsiz adımları atmaktadır." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından yanlarında getirdikleri portakalları sıkan gruptakiler, dağıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.