Hava Durumu

HSYK'dan flaş 'şike' hamlesi!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi, "futbolda şike" davasına bakan, hakimler hakkında inceleme başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
HSYK'dan flaş 'şike' hamlesi!
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi, "futbolda şike" davasına bakan eski İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, Bakırköy Hakimi Mehmet Ekinci, mahkemenin eski üye hakimleri Van Hakimi Hikmet Şen ve İstanbul Hakimi Bülent Kınay hakkında inceleme başlattı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatının şikayeti üzerine, Ekinci, Şen ve Kınay hakkındaki iddiaları inceleyen HSYK Birinci Dairesi, hakimler hakkındaki iddiaların kurul müfettişince incelenmesi konusunda Kurul Başkanına teklifte bulunulmasına karar verdi. İnceleme kararı onaylanmak üzere aynı zamanda Kurul Başkanı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a gönderildi.

İddialar:

Şikayet dilekçesinde, şike davasına bakan mahkemenin başkanı ve üyelerinin, görülen davada görsel, işitsel teknik araçlarla kaydedilen duruşma tutanaklarını sanık müdafilerine vermedikleri, sanık avukatlarının bu kayıtları ancak Yargıtayın temyiz incelemesi sırasında alabilmelerine sebep oldukları iddia ediliyor.

Hakimlerin, sanık ve avukatlarının bazı sözlü savunmalarına, beyanlarına bazı duruşma tutanaklarında yer vermediği, duruşma tutanaklarında çok fazla "kopyala-yapıştır" yöntemini kullanarak, sanıklar ve avukatlarının söylemediği sözleri tutanağa yazdırdıkları ve böylece sahte duruşma tutanağı oluşturdukları da öne sürülüyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.