Hava Durumu

Hükümet Konağı inşaatında insan kemikleri bulundu

Hakkari'de yeni hükümet konağı inşaat alanında, insana ait olduğu ileri sürülen kemikler bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2012 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2012 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hükümet Konağı inşaatında insan kemikleri bulundu

Cumhuriyet Caddesi'nde 3 bin 500 metrekare alan üzerinde bulunan ve yıllarca İl Özel İdaresi ve Merkez Jandarma Komutanlığı olarak kullanılan bina, 2011 yılının sonbahar aylarında yıkılmış, bu yere 7 katlı hükümet konağı binası yapımına başlanmıştı. Binanın ön tarafında bulunan hafriyatın kaldırılması sırasında kemikler bulunması üzerine firma çalışmalarını yarıda bıraktı. Durumun savcılığa bildirilmesi üzerine bugün hafriyat alanına olay yeri inceleme ekibi gönderildi. Polisler tarafından kemiklerin bulunduğu alana güvenlik şeridi çekildi.

Daha sonra bir savcı, alanda incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından polisler tarafından büyük bir özenle toplanan kemikler, delil torbalarına konularak Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.
Bazı vatandaşlar, alanın daha mezarlık olduğunu söyledi. Çalışmaları sürdüren Eren İnşaat firması yetkilileri ise, "Hafriyat çalışması sırasında bazı kemikler bulduk. Bunun üzerine çalışmalarımızı durdurarak, durumu savcılığa bildirdik. Kemiklerin bulunduğu alanda polisler tarafından emniyet şeridi çekildi. Adli tıp kurumundan gelecek sonuca kadar ilgili noktada çalışılmaması yönünde talimat aldık" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.