Hava Durumu

Hükümetten bedelli açıklaması

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, bedelli askerlikle ilgili, "Cumhurbaşkanımız seçimlerden önce ifade etmişti 'Bedelli konusu seçimden sonra benim masamda ilk gündem maddelerinden birisi olacak.' demişti." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2018 00:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2018 00:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hükümetten bedelli açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal özel bir televizyon kanalının canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ünal, yerel seçimlerin erkene alınmasının parti olarak gündemlerinde olmadığını vurgularken bedelli askerlik konusunda ise 'Şu anda seçim sonrası bir yeni durumun şekillenmesi süreci var. Şimdi bu konuda gerekli çalışmalar, düzenlemeler neyse bununla ilgili süreçler tamamlandıktan sonra çalışmalara başlayacaktır" yanıtını verdi.

Mahir Ünal, yaptığı açıklamalardan satırbaşları:

"ERKEN SEÇİM DÜŞÜNMÜYORUZ"

Yerel seçimlerin erkene alınmasının parti olarak gündemlerinde olmadığını vurgulayan Ünal, "Türkiye şu anda öncelikli olarak kendi gündemine odaklanmış durumda, yeni hükümet sistemiyle birlikte Türkiye hızla yoluna devam ederken yeniden erken seçim atmosferine sokmanın doğru olmadığını ve bizim de gündemimizde olmadığını, böyle bir şey olmadığını kamuoyuyla paylaştık. Biz hiçbir şekilde şu anda bir erken seçim düşünmüyoruz." diye konuştu.

"BU KONUDA GEREKLİ ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAKTIR"

Ünal, "Bedelli askerlik noktasında çalışmalar ne aşamada?" şeklindeki soruya, "Şu anda hem Meclis ayağında hem de Cumhurbaşkanlığı ayağında seçim sonrası bir yeni durumun şekillenmesi süreci var. Cumhurbaşkanımız seçimlerden önce ifade etmişti 'Bedelli konusu seçimden sonra benim masamda ilk gündem maddelerinden birisi olacak.' demişti. Şimdi bu konuda gerekli çalışmalar, düzenlemeler neyse bununla ilgili süreçler tamamlandıktan sonra çalışmalara başlayacaktır." yanıtını verdi.

"YENİ SİSTEMDE HEPSİ YERLİ YERİNE OTURMUŞ DURUMDA"

Yeni kabinenin kurulması çalışmaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine ilişkin soru üzerine Ünal, "Bu çalışmalar Cumhurbaşkanlığı ayağında yürütülüyor. Yeni sistemde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, Meclis ve siyasi parti bunların hepsi yerli yerine oturmuş durumda. Dolayısıyla bu çalışmalar, Cumhurbaşkanlığı ayağında yürütülen çalışmalar. Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız TBMM'de yeminini ettikten sonra Anıtkabir'i ziyaret edecek, ondan sonra saat 18.30'da Külliye'de davetlilerle bir araya gelecek. Orada bir konuşma gerçekleştirecek davetlilere dönük, Türkiye'nin her tarafından davet edilen farklı kesimlerden, farklı toplumsal kesimlerden ve sivil toplum kuruluşlarından davet edilen davetliler önünde Sayın Cumhurbaşkanımız bir konuşma gerçekleştirecek. Oraya davet edilen ve katılacak olan yabancı devlet başkanları ve diğer temsilciler de olacak, bunların sayısı ve kimlerin katılıp katılmayacağı önümüzdeki günlerde netleştiğinde Cumhurbaşkanlığımız bunları kamuoyuyla paylaşacak." ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.