Hava Durumu

Hükümetten flaş 1 Mayıs açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Taksim Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlamalarının CHP tarafından yasaklandığını, AK Parti'nin ise bu yasağı kaldırdığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2013 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2013 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hükümetten flaş 1 Mayıs açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bu konuda teşekkürü hak eden adımları atan biziz, CHP değil. CHP bugüne kadar işçiler üzerinden sürekli bir istismar siyasetini ortaya koymuştur, bugün de bir istismar boyutu içerisindedir. Ama samimi olarak işçilerin hakkını, hukukunu koruyan adımları hükümetimiz attı" dedi.

Bozdağ, Ankara Palas'ta katıldığı bir program öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bozdağ, bir gazetecinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul'da yaşanan olayları hatırlatması üzerine, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasının CHP döneminde CHP tarafından yasaklandığını hatırlattı. 1 Mayıs'ı tatil ilan eden ve Taksimi açan iktidarın ise AK Parti iktidarı olduğunu hatırlatan Bozdağ, "Bu konuda teşekkürü hak eden adımları atan biziz, CHP değil. CHP bugüne kadar işçiler üzerinden sürekli bir istismar siyasetini ortaya koymuştur, bugün de bir istismar boyutu içerisindedir. Ama samimi olarak işçilerin hakkını, hukukunu koruyan adımları hükümetimiz attı" diye konuştu.

Taksim Meydanı'nda inşaatın devam ettiğini, burada kutlamaların yapılmasının kutlamalara katılanlar için de tehlikeli olacağını ifade eden Bozdağ, DİSK'in ise bu konuda bir ısrar içerisinde olduğunu kaydetti. Bozdağ, şöyle konuştu:

"DİSK'in bu ısrarı tabi ideolojik bir ısrar işçi hakkından öte... Yıllardır aynı ideolojik yapı içerisinde hareket ediyor. Halbuki samimi olarak hükümetimiz gerekli kolaylığı göstermiştir, gerekli anlayışı göstermiştir. Bu noktada istedikleri alanda kutlamaları için kendilerine izinler verilmiştir ama maalesef kurallara uymak yerine, kurallara uymamayı tercih etmişlerdir. Türkiye bir hukuk devleti, kurallar var, bu kurallar hepimizi bağlar. 'Ben kanunu, kuralı tanımıyorum' derseniz, orada bir hukuk devletinden bahsedemeyiz. Kurallara uymak milletvekillerinin de görevi, işçilerin de görevi, siyasilerin de görevi.... Bu ülkede yaşayan herkesin vazifesi kurallara uymak ve kurallara uyulmasını istemektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.