Hava Durumu

Hükümetten memura rotasyon müjdesi

2.5 milyon memur rahat nefes alacak. Hükümet, rotasyondan vazgeçti. 28 Şubat'ta memuriyetten atılıp affa uğrayanlar ise bu paketle eski görevlerine geri dönebilecekler.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2013 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2013 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hükümetten memura rotasyon müjdesi

Uzman yardımcılığı ve müfettiş yardımcılığı için gerekli süre 1 yıl kısalacak, hem tez hem yabancı dil şartı kalkacak. Özel sektörde 5 yıl çalışmış olanlar sadece müsteşar, genel müdür, genel müdür yardımcısı değil;  şube müdürü, il müdürü, müdür yardımcısı olarak doğrudan devlette göreve başlayabilecek.

ROTASYON YOK
 
Hükümet, Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı dün TBMM'ye sevk etti. Hazırlık aşamasında sendikalar ile Çalışma Bakanlığını karşı karşıya getiren 'rotasyon' düzenlemesinin olmaması dikkat çekti. Bakanlığın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere az gelişmiş bölgelerde doktor, öğretmen, mühendis, tekniker gibi çalışan bulmakta sıkıntı çekildiği gerekçesiyle gündeme getirdiği rotasyon önerisini sendikalar 'teşvik' şartıyla kabul edeceklerini bildirmişlerdi. Ancak Maliye Bakanlığı'nın bu bölgelerde fazla ücrete itiraz etmesi üzerine hükümet, 'rotasyondan' 'şimdilik' vazgeçmiş görünüyor.
 
BAKKAL, MANAV, MAĞAZA SAHİBİ DEVLETTE MÜDÜR OLABİLECEK
 
Tasarının en çok tartışılacak bir başka maddesini ise özel sektör çalışanlarına doğrudan devlette yönetici olma yolunun açılması oluşturuyor. Öyle ki tasarı ile ek göstergesi 6400 ve üzeri olan, şube müdürü, müdür yardımcısı, daire başkanı, genel müdür, genel müdür yardımcısı, müsteşar, müsteşar yardımcısı gibi görevlere üniversite mezunu olması ve özel sektörde en az 5 yıl çalışmışlığı olanlar doğrudan atanabilecekler. Bu kişilerin bir şirkette çalışması gerekmeyecek; kayıtlı olması kaydıyla kendi işini yapmış olması da yeterli olacak.
 
KARİYER MEMUR ADAYLARI YAŞADI
 
Tasarı ile uzman yardımcılığı ve müfettiş yardımcılığında geçirilmesi gereken süre 3 yıldan 2 yıla inecek. Uzman olmak için artık 'tez hazırlamak' ve 'dil bilmek' de gerekmeyecek. Ancak düzenlemenin mevcut kariyer memur adaylarını kapsayıp kapsamayacağı şimdilik bilinmiyor. Çünkü Devlet Personel Başkanlığı, hazırladığı taslakta, bu uygulamanın mevcutlar için değil; yasa çıktıktan sonraki adaylar için geçerli olmasına ilişkin hükme yer vermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.