Hava Durumu

Hükümetten Zarrab açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yapılan görüşmede ABD'nin terör örgütü YPG'ye yaptığı silah sevkiyatının durdurulacağı açıklanmıştı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bu sözlerin takipçisi olacağını belirtirken 'YPG'ye verilmiş silahlar da hemen geri alınmalı' dedi. Bozdağ, Reza Zarrab davası konusunda da "Hukuki dayanaktan yoksun olan bu davanın düşürülmesi veya sonlandırılması gerekmektedir. Zarrab'a "ya ölene kadar hapiste kalacaksın, ya da bizim dediklerimizin altına imza atacaksın" denmiş olabilir; ceza tehdidi ile korkutularak iftiralara imza atmaya zorlanıyor" açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2017 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2017 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hükümetten Zarrab açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Kanal 24 canlı yayınında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki son telefon görüşmesine ilişkin şunları söyledi: "Erdoğan-Trump görüşmesi tarihi nitelikteydi, çünkü Trump ilk kez Türkiye'nin (YPG konusunda) haklılığını kabul etti Rusya-İran ve Türkiye'nin) Soçi'de verdiği fotoğrafın bu değişimde etkili olan unsurlardan biri olduğunu düşünüyorum. İlk defa ABD Başkanı'nın ağzından "(YPG'ye) silah vermeyeceğiz açıklaması önemli ancak lafta kalırsa bunun önemi olmaz, dünya kamuoyunu aldatmak olur. Açıklama yapıldığından itibaren ABD tarafından YPG'ye silah veriliyor mu, verilmiyor mu? Türkiye elbette bu sözün gereğinin yapıldığının takipçisi olacak. Bugüne kadar (YPG'ye verilen silahların da) toplanması gerekiyor. Trump, DEAŞ ile mücadele bittikten sonra YPG'ye verdikleri silahları da toplayacaklarını söyledi, bu sözün de takipçisiyiz. Ortaklarımızla görüşerek, gerektiğinde birlikte çalışarak Afrin'de gerekli adımları atmak menfaatimizedir. Afrin'e operasyon seçeneği hep masada, hiç kalkmadı; Türkiye bu seçeneği kullanmak zorunda kalırsa tereddüt etmez."

REZA ZARRAB DOSYASI KUMPAS

ABD'de görülen Rera Zarrab davası hakkında da konuşan Bozdağ şunları söyledi: "eza Zarrab dosyası Türkiye'ye tartışmasız bir kumpastır, Türkiye'ye siyasal bir operasyon yürütülüyor. Zarrab davası üzerinden Türkiye'ye birtakım yaptırımlar getirmek istiyorlar. İran ile Türkiye ticareti bizim hukukumuza ve uluslararası hukuka uygundur. Türkiye'nin (ABD'nin İran ambargosunu) delmesi söz konusu değil; FETÖ eliyle Türkiye ekonomisine yaptırım uygulatmayı ve ekonomiyi çökertmeyi hedefliyorlar. ABD'de bu yargılamayı yapanlara soruyorum, sizin elinizde Rıza Sarraf'ı suçlayan doğru deliller var mı yok mu? Varsa bu delilleri size kim getirdi? Hukuki dayanaktan yoksun olan bu davanın düşürülmesi veya sonlandırılması gerekmektedir. Zarrab'a "ya ölene kadar hapiste kalacaksın, ya da bizim dediklerimizin altına imza atacaksın" denmiş olabilir; ceza tehdidi ile korkutularak iftiralara imza atmaya zorlanıyor. Zarrab'ın şu anda (sanık değil) tanık olduğuna dair haberler var; saklanıp saklanmadığı ya da sanıklıktan çıkarıldığı haberlerinin doğruluğunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Hukuki dayanaktan yoksun olan Zarrab davasının düşürülmesi ya da sonlandırılması gerekiyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.