Hava Durumu

Hükümlüler cezalarını Yıldırım Belediyesi'nde çalışarak tamamlayacak

Bursa'da, basit suçlardan kamu yararına çalışma cezası almış 100 hükümlü/yükümlü, Yıldırım Belediyesi ile Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında belediye bünyesinde çalışarak cezalarını tamamlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2018 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2018 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hükümlüler cezalarını Yıldırım Belediyesi'nde çalışarak tamamlayacak

Toplumsal katılım ile hükümlünün iyileştirilmesini ve topluma kazandırılmasını amaçlayan 'kamu yararına çalışma programı' kapsamında Yıldırım Belediyesi ile Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş arasında imzalanan ve 5 yıl süreyle geçerli olacak protokole göre, kamu yararına çalışma cezası alan hükümlü/yükümlüler Yıldırım Belediyesi bünyesinde ücretsiz çalışarak cezalarını çekecekler.

TOPLUMDAN SOYUTLAMADAN, ÖTEKİLEŞTİRMEDEN

Kamu kurumları arasındaki güçlü iş birliğinin bir çok sorunu çözdüğünü dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım ve Bursamız için kamu kurumlarımızla iş birliği yapıyoruz. Bu yeni bir sinerji oluşturuyor, birlikte güzel projelere imza atıyoruz. İşte bu gün yine bu doğrultuda önemli bir protokol imzaladık. Basit suçlara karışan hükümlü/yükümlülerin belediyemizde değerlendirilmesi, toplumdan soyutlandırılmadan, ötekileştirilmeden, meslek sahibi olanların iş hayatı içerisinde olmalarını sağlayacağımız, kamu kurumunda hizmet ederek şehrin gelişimine de katkı sağlayacakları bir protokol gerçekleştirdik. Kısa süreli cezalar alan ve bu cezalarını kamu yararına çalışarak tamamlayacak vatandaşlarımız için 100 kişilik bir kontenjan açtık. Bu hemşerilerimizin normal hayata adapte olmalarına katkı sağlayacağız" diye konuştu.

5 YILLIK PROTOKOL

Yıldırım Belediyesi ile yapılan iş birliği protokolünü önemsediklerini dile getiren Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş da "Kamu yararına çalışma, çağdaş infaz sistemlerinden biridir. Bu çalışma hükümlülerin disipline edilmesi ve hayata hazırlanması açısından çok değerlidir. Kamu kurumunda görev yapan personelle birlikte çalışarak hem özgüvenleri gelişmekte, hem de kamuda iş gücüne önemli katkı sağlamaktadırlar. Bugüne kadar Yıldırım Belediyemizde yaklaşık 500 hükümlü/yükümlü kamu yararı için çalışmıştır. Kamu kurumlarımızın da bu çalışmayı önemsemesini değerli görüyoruz. 5 yıl boyunca geçerli olacak protokol çerçevesinde hükümlülerimiz cezaevine girmeden, almış oldukları cezanın karşılığı olarak kamu yararına çalışma şekliyle cezalarını infaz edeceklerdir. Bu iş birliği, suçun önlenmesinde, hükümlü/yükümlülerin normal hayata adapte olmalarında katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.