Hava Durumu

Hulusi Akar'dan 3 partiye ziyaret

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti genel merkezlerine ziyaretlerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2019 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2019 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hulusi Akar'dan 3 partiye ziyaret

Bakan Akar'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile MHP Genel Merkezi'ndeki görüşmesi, 20 dakika sürdü. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Akar, şunları kaydetti:

"Savunma ve güvenlik konusunda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bazı konularda bilgiler sunduk. Kendi görüş ve önerilerini dinledik. Güzel bir bilgi alışverişi oldu. Aynı şekilde diğer Genel başkanlarımızı da bu bilgileri sunmak suretiyle, şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, izlediğimiz politikalarla alakalı, görüş alışverişini sürdürüyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor, bu hafta bildiğiniz gibi ABD Savunma Bakanıyla, NATO Savunma Bakanları toplantısında bir araya geleceğiz. Daha sonra Cumhurbaşkanımız G-20 çerçevesinde Amerikan Başkanı ile bir araya gelecekler. Bunun öncesinde bu şekilde yaptığımız ziyaretler ve yapacağımız ziyaretlerle bilgi verdik, sayın genel başkanların görüş ve önerilerini dinleme fırsatı bulduk. Çalışanlarımız bundan ibaret."

Bakan Akar'ın İYİ parti genel merkezindeki ziyareti 1 saat sürdü. Bakan Akar ve Genel Başkan Meral Akşener'in görüşmesi başbaşa gerçekleşti.

Akar'ın ziyaretlerinde S-400 teslimatı başta olmak üzere F-35'lerle ilgili gelişmeler, ABD'den gelebilecek olası yaptırımlara karşı yol haritası, yeni askerlik sistemi, Doğu Akdeniz ve terörle mücadele konularının gündeme geldiği öğrenildi.

AKAR, CHP GENEL MERKEZİ'NDE

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

Akar'ı, CHP Genel Merkezi'ne gelişinde Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak karşıladı.

Hulusi Akar, daha sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile makamında basına kapalı 1 saat 10 dakika süren görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye Öztrak ile Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz de katıldı.

Partiden ayrılırken gazetecilerin görüşmeye ilişkin sorusunu yanıtlayan Akar, "Bugün bildiğiniz gibi savunma ve güvenlik konusunda partilerimizin genel başkanlarıyla görüşmelerimiz oldu. Biz bu konuda yaptığımız çalışmalar hakkında sayın genel başkanları bilgilendirdik. Onların da değerli görüş ve düşüncelerini aldık. Onlardan yararlanacağız, o minval üzerine çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Akar'ı, CHP Genel Merkezi'nden ayrılışında da CHP Sözcüsü Öztrak uğurladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.