Hava Durumu

Humus Mahir Esad'a teslim edildi

Suriye ordusunun, muhaliflerin kalesi Humus kentindeki operasyonları üç haftadır devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2012 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2012 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Humus Mahir Esad'a teslim edildi
Kentteki direnişi kıramayan Devlet Başkanı Beşşar Esad, Humus'taki direnişi kırmak için kardeşi Mahir Esad'ı görevlendirdi.

Suriye'deki muhalifler, Mahir Esad'a bağlı 4. Bölük bünyesindeki özel birliklerin Humus'a gönderildiğini ve kente şiddetli bir saldırının başlatıldığını iddia etti. Mahir Esad'a bağlı birliklerin gece yarısı tanklar eşliğinde kent merkezinden Baba Amr semtine doğru ilerleyerek operasyonlarına başladığı belirtildi.

Suriye Ordusu'nun özel birlikleri olarak bilinen 4. Bölüğün komutanlığını Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın kardeşi Mahir Esad yapıyor. Mahir Esad ayrıca 12 bin kişiden oluşan Cumhuriyet Muhafızları'nın da komutanlığını üstlenmiş durumda. Bu özel birlik daha çok Alevi kökenli askerlerden oluşuyor.

TAHLİYE GİRİŞİMİ BAŞARISIZ OLDU


Uluslarası Kızılhaç Örgütü ise, Suriye ordusunun bombardımanı altındaki Humus'tan yaralı iki Batılı gazeteciyi tahliye etme girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını açıkladı.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü kardeş kuruluşu, Suriye Kızılayı'ndan bazı ambulansların, kentte isyancıların mevzilendiği Baba Amr mahallesine gittiklerini ancak gazetecileri alamadan geri döndüklerini belirtti.

FRANSIZ GAZETECİ AMBULANSA BİNMEDİ


Fransız gazeteci Edith Bouvier'nin ambulansa binmeyi reddettiği, tahliye edilecek diğer kişilerin de dayanışma için Baba Amr'ı terk etmedikleri açıklandı.

Suriyeli muhalifler, dünkü çatışmalarda çoğu Humus'ta bir kontrol noktasında olmak üzere en az 125 kişinin öldüğünü açıkladı.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.