Hava Durumu

Hünerlerini sergiledi

3 Bant Dünya Kupası'nda final etabının açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa olarak tüm spor dallarında iddialı olmak istiyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2017 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2017 05:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hünerlerini sergiledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Türkiye Bilardo Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen ve 25 ülkeden 149 önemli sporcunun yarıştığı '3 Bant Dünya Kupası' final etabı görkemli açılışla başladı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış seremonisi Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, kadın sporcu Gülşen Degener, engelli sporcu Murat Gerçek ve çocuk sporcu Kayra Sülün'ün yaptığı gösteri maçlarıyla başladı.

TARİHİ DOKUYU KEŞFEDİN

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bilardonun ustalarını Bursa'da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Bursa olarak tüm spor dallarında iddialı olmak istiyoruz. Organizasyonun şehrimizde yapılmasına olanak sağlayan başta UMB Başkanı Faruk Barki ve Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan'a teşekkür ederim" dedi. Vali İzzettin Küçük de, yurt dışından katılan sporculara "bir dünya şehrine geldiniz" diyerek tarihe, medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Bursa'nın tarihi dokusunu keşfetmelerini istedi.

Son 32'de 6 Türk

Şampiyonada 6-9 Şubat tarihlerinde oynanan eleme maçlarının ardından son 32'ye kalan sporcular belli oldu. Semih Saygıner, Tayfun Taşdemir, Murat Naci Çoklu, Can Çapak son 32'ye direkt katılan sporcular olurken, Lütfi Çenet ve Birol Uymaz da eleme maçlarının ardından final etabına ismini yazdırdı. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Ümit Demircan da 2 eleme turu geçmesine rağmen 3.turda Kolombiyalı rakibi Jose Garcia'ya mağlup olarak kupadan elendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.