Hava Durumu

Hurşit Tolon cezaevinden çıktı

İRVE Yayınevi Davası’na bakan Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tahliye kararı üzerine, eski Ege Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon bu akşam Silivri Cezaevi’nden çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2014 22:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2014 22:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Hurşit Tolon cezaevinden çıktı

Kararın cezaevine ulaşmasının ardından saat 21.15’te serbest bırakılan Hurşit Tolan, cezaevi kapısından avukatı İlkay Sezer ile birlikte çıktı. Tolon, gazetecilere yaptığı açıklamada, "3 yıl sonra sizinle beraber özgürlüğü teneffüs ediyorum. Elbette söylenecek çok şey var ama kesinlikle belirtmek isterim ki, zihinlerinde ve gönüllerinde böyle büyük bir kumpasın, böyle bir tertibin, böyle bir katakulinin mağduru olmuş olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yüzlerce yurtsever, kahraman evladı, aydınlar, yazarlar, düşünürler, öğretim üyeleri, akademisyenler, bu bulunduğumuz yerde yakında göreceksiniz, bir adaletsizlik müzesi olacak olan bu yerde, çok haksızlıklara uğradık. Bütün bu haksızlıklara, yüce milletimiz vicdanında ve gönlünde hayır dedi. Kar, kış, kıyamet demeden, hiçbir yılgınlık göstermeden Türkiye’nin her yerinden koşup, gelip, bizi burada destekledi. İşte bugün burada, huzurunuzda, daima o gücü, kuvveti veren ve bizim suçsuzluğumuza inanan yüce milletimizin, o vefakar, cefakar yürekli insanlarına da kalben teşekkürlerimi borç biliyorum" dedi.

"VİCDANINDA ALLAH KORKUSU OLAN YARGI MENSUPLARIMIZ VAR..."

Hurşit Tolon, "Pek çok olumsuzluğa, pek çok kötü örneğe rağmen, bu ülkede halen vicdanlı, vicdanında Allah korkusu olan, bağımsız ve adil yargılamayı şiar edinmiş olan yargı mensuplarımız vardır. Onun bir sonucu olarak, ben şimdi burada huzurunuzda bulunuyorum. O yargı mensuplarına, bu gerçeği anlamış ve gecikmiş olan hürriyetimi bahşetmiş olmaları sebebiyle de teşekkürlerimi sunmak zorundayım" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.