Hava Durumu

Husiler, devrik liderin evini bombaladı!

Yemen'de Şii Husiler, saf değiştirip Suudi Arabistan'la anlaşmaya çalışan ve 'Yeni sayfa açmaya hazırım' mesajı veren devrik lider Ali Abdullah Salih'in başkent Sana'daki evini havaya uçurdu. Reuters, Salih'in öldüğünü açıkladı, ancak olay devlet televizyonu tarafından henüz doğrulanmadı

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2017 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Husiler, devrik liderin evini bombaladı!

İç savaş ülkesi Yemen'de muhaliflerin arasındaki çatışmalar şiddetleniyor. Eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile İran destekli isyancı grup Husiler arasındaki çatışmalarda, başkent Sana'daki İran Büyükelçiliği'ne havan topu isabet etti.

Büyükelçilik binasından dumanların yükselmesinden dakikalar sonra bu kez Husiler eski Cumhurbaşkanı Salih'in yaşadığı evi havaya uçurdu.

İran'ın yarı resmi Tasnim haber ajansı da Salih'in Marib'e kaçmaya çalışırken Husiler tarafından öldürüldüğünü öne sürdü. Reuters'da yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde Salih'in öldürüldüğünü aktardı.

Bu arada Yemen hükümeti, Husilerle ilişkisini kesen herkesin affedileceğini açıkladı. Aden'de konuşan Başbakan Ahmed Ubeyd bin Dağr "Yakın bir zamanda Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Husilerle işbirliğinden çekilen kişiler için 'genel af' ilan edecek. Temeli hoşgörü ve kardeşlik üzerine tesis edilmiş yeni bir sayfa açacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.