Hava Durumu

İBB'nin yeni başkanı Mevlüt Uysal oldu... İşte ilk sözleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) başkanlık seçiminde ilk tur sona erdi. Oyların sayımı tamamlandı. İlk turda, Mevlüt Uysal 179, Ekrem İmamoğlu 126 oy aldı. kinci turda da başkan seçilemedi. Mevlüt Uysal bu turda 179, İmamoğlu ise 128 oy aldı. Uysal, üçüncü turda başkan seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2017 19:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2017 19:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İBB'nin yeni başkanı Mevlüt Uysal oldu... İşte ilk sözleri

307 oyun kullanıldığı ilk tur oylama yaklaşık 1 saat sürdü. Oylamanın ardından oyların sayımı işlemine geçildi.

İŞTE İLK TUR SONUÇLARI

Oyların sayımı tamamlandı. İlk tur sonuçları şöyle oldu:

Mevlüt Uysal: 179

Ekrem İmamoğlu: 126

İlk sonuçların belli olmasının ardından ikinci tur oylamaya geçildi.

İKİNCİ TURDA DA SONUÇ ÇIKMADI

İkinci tur oylamanın sonuçları ise şöyle:

Mevlüt Uysal: 179
Ekrem İmamoğlu: 128
İlk iki turda sonuç alınamamasının ardından son tur oylamaya gidildi.

YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU

Üçüncü tur oylama sonucunda İstanbul Büyükşehir Başkanlığı'na Mevlüt Uysal seçildi. Mevlüt Uysal 179 oy aldı. Uysal'ın rakibi CHP adayı Ekrem İmamoğlu ise 125 oyda kaldı.

YENİ BAŞKAN UYSAL'DAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) yeni Başkanı Mevlüt Uysal seçim sonrası ilk konuşmasını yaparak, "İnşallah Allah bizi İstanbul halkına mahcup etmez" dedi.

Uysal yaptığı ilk konuşmada, "Meclis üyelerimiz 3 tur burada kaldılar. Sizlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu seçimde şahsımı büyükşehir belediye başkanı yaptınız. Dünya şehri olan İstanbul adına bölgemiz adına hayırlı olsun diyorum. Şahsım adına da inşallah hayırlısı olur. Genel başkanımız Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1994 yılında burada başkanlığa başladı belediyecilikte bir çığır açtı. Burada şu anda İstanbul'da dünyadan gelenler diğer ülkelerden gelenler güzel bir İstanbul'da bahsediyorsa onun eseri diyorum kendisine şükranlarımı saygılarımı sunuyorum" dedi.

Uysal konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Kadir Topbaş büyükşehir başkanlığından istifa etse bile ihtiyacımız olduğunda İstanbul'a hizmet etmede katkı sunacağını düşünüyorum. Bu şehir müjdelenmiş bir ve kadim bir şehir. Doğunun batının farklı kültürlerin buluştuğu bir şehirdir. İnşallah önümüzde 2019'a kadar bu az zamanda bu şehrin kültürlerin buluşma şehri olarak devam etmesine hep beraber sahip çıkacağız ve güzel işler yapacağız diye düşünüyorum. Yine bugün seçimi yaptık diyorum ki Bismillah diyelim başlayalım. Başta yaptığım konuşmamda az konuşup çok iş yapacağız dedim. İnşallah Allah bizi İstanbul halkına mahcup etmez."
Uysal konuşmaların ardından mecliste tebrikleri kabul etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.