Hava Durumu

İç çamaşırlarıyla kanepede yatarken vatandaşı dolandırdı

ADANA Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 9 ilde düzenlediği operasyonla, kendilerini 'savcı, polis, komiser, subay' olarak tanıtıp, kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyleyerek korkuttukları kişileri dolandıran şebeke çökertildi. 44 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin cep telefonlarında, üzerlerinde çamaşırlarıyla kanepede yatarken, insanları nasıl dolandırdıklarını gösteren görüntüleri ele geçti.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2013 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2013 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İç çamaşırlarıyla kanepede yatarken vatandaşı dolandırdı

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, telefonla aradıkları kişilere kendilerini 'savcı, polis, komiseri, subay' olarak tanıtıp, kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından kullanıldığını iddia ederek korkutup, verdikleri hesaplara para yatırtarak dolandırıcılık yapan çeteyi çökertmek için çalışma başlattı. Sürdürülen fiziki ve teknik takibin ardından polis ekipleri, Adana, Şanlıurfa, İstanbul, İzmir, Mardin, Mersin, Manisa, Samsun, Osmaniye ve 11 ilçede, 66 ayrı adrese operasyon yaptı. Dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 44 kişi yakalanıp gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, farklı kentlerde para çektikleri hesapların dekontları, bilgisayarlar, cep telefonları ve sim kartlar, çok sayıda kişiye ait nüfus cüzdanı fotokopisi ele geçti. Soruşturma sürerken, dolandırıcıların kandırdığı kişilerin 3 milyon lira para yatırmasının da engellendiği ortaya çıktı. Şüpheliler ifadelerinin tamamlanmasının ardından geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.

NASIL DOLANDIRICILIK YAPTIKLARINI GÖSTEREN GÖRÜNTÜLER ÇIKTI

Şüphelilerden birinin cep telefonundan çıkan ve ağlarına düşürdükleri kişilerin güvenlerini nasıl kazanıp kandırdıklarını gösteren görüntü, polisleri şoke etti. Görüntüdeki şüpheli üzerindeki iç çamaşırlarıyla kanepede yatarken, kandırmaya çalıştığı kişiyle cep telefonuyla konuşuyor. Şüpheli, karşısındaki kişinin güvenini kazanmak için Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'nden aradığını söylüyor. Karşı taraftaki kadına 'Hocam' diye hitap eden dolandırıcı, verdiği hesaba para yatırmasından sonra Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne gelmesini istiyor. Karşısındaki kişinin emniyetin yerini bilmediğini söylemesi üzerine ise şüpheli, "Atatürkçü olduğunuzu söylüyorsunuz. Ama Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün yerini dahi bilmiyorsunuz. İnsan bir merak eder. Bize 10 ziyaretçi gelir. Ama hepsi suçlu değil. Siz şu anda bizimle yani 155'le görüşüyorsunuz. Bana inanmıyorsanız, 'Devlet yok' diyorsanız, ekibi göndereyim hemen sizi alsınlar. Tereddütte kalıyorsanız, özgür bir insansınız telefonu kapatın. Siz şu anda uydu üzerinden takip ediliyorsunuz. Bankaya gidin biz sizi orada karşılayacağız. Biz kimseyi suçlamıyoruz. Sizi temize çıkaracağız" diye konuşarak kandırmaya çalışıyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.