Hava Durumu

'İç dünyamızı bilim, sanat ve sporla zenginleştirmeliyiz'

Emine Erdoğan, "Sporla Kal Güvende Kal" projesi buluşmasında yaptığı konuşmada gençlere, "İleride yaşlı bedenler içinde, olgunlaşmamış, bir türlü kendi farkına varamamış ruhlar olmak istemiyorsanız, iç dünyanızı zenginleştirin. Bunun yolu da bilimdir, sanattır, spordur. Hepiniz sanatın bir dalı ile meşgul olun, bir spor türü ile mutlaka ilgilenin" tavsiyesinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2019 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2019 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'İç dünyamızı bilim, sanat ve sporla zenginleştirmeliyiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Sporla Kal Güvende Kal" projesinin üçüncü buluşmasına katıldı. Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın desteğiyle, Gençlik ve Spor Bakanlığı konferans salonunda gerçekleştirilen buluşmada; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve RTGD Başkanı Şebnem Bursalı hazır bulundu. Emine Erdoğan programda bir konuşma yaptı.

"UYUŞTURUCUDAN SAĞLANAN GELİR, KANLI TERÖR ÖRGÜTLERİNİN FİNANSMANINI SAĞLIYOR"

Her geçen gün bağımlılıklara teslim olan hayatların sayısının arttığına dikkat çeken Emine Erdoğan, gençlerin bazen bir arkadaş grubunun, bazen içine düştüğü bunalımın etkisiyle, sonu hiç de güzel olmayan yollara girdiğini söyledi.

Konuşmasında, gençlerden, etraflarında olup biten hadiselerin perde arkasını çok iyi okumalarını isteyen Emine Erdoğan, uyuşturucunun, ihracat pazarı en büyük birkaç ürünün içinde yer aldığına işaret ederek, "Buradan sağlanan gelir, kanlı terör örgütlerinin finansmanını sağlıyor. Dünyada dökülen kanın, yetim kalan çocukların, yıkılan ülkelerin, akan gözyaşının ardında işte böylesine korkunç bir gerçek var" diye konuştu.

Gençlere, "Attığınız her adımda, yaptığınız her tercihte neye hizmet ettiğinizi mutlaka sorgulayın. 'Bir kereden bir şey olmaz' denilen şeylerin bir silah mermisine dönüşebileceğini, bir çocuğun anne ve babasını son görüşü olabileceğini unutmayın" sözleriyle seslenen Emine Erdoğan, "Lütfen, sizlere özgürlük adı altında sunulan köleliklerin farkına varın ve kendi özgünlüklerinizi muhafaza edin" diye ekledi.

"SPOR YAPAN KİŞİLER YÜKSEK BİR AHLAK DÜNYASININ DA PARÇASI OLURLAR"

İleride yaşanacak hayatın nasıl olacağını bugün ekilecek tohumların belirleyeceğini vurgulayan Emine Erdoğan, "İleride yaşlı bedenler içinde, olgunlaşmamış, bir türlü kendi farkına varamamış ruhlar olmak istemiyorsanız, iç dünyanızı zenginleştirin. Bunun yolu da bilimdir, sanattır, spordur. Hepiniz sanatın bir dalı ile meşgul olun, bir spor türü ile mutlaka ilgilenin" tavsiyelerinde bulundu.

Emine Erdoğan, sporun önemine değinerek, gençlere spor alanında verilecek imkânların düşünülenden daha çok kazançlar sağlayacağını vurguladı ve sözlerinin devamında şunları ekledi: "Çünkü sportmenlik aynı zamanda bir ahlaktır. Spor, sizden belli davranışları geliştirmenizi bekler. Bunları yapmadığınızda sizi dünyasına kabul etmez. İşbirliği, dürüstlük, başkasına saygı, gerçek bir sporcunun sahip olduğu erdemlerdir. Bu ahlak, hile, yalan, kurallara uymama gibi davranışları reddeder. Dolayısıyla spor yapan kişiler, farkında olmasalar da yüksek bir ahlak dünyasının parçası olurlar."

Bu yüzden 'sporla kal, güvende kal' hareketini, getireceği bütün kazanımlarla yürekten desteklediğini kaydeden Emine Erdoğan, bağımlılıkların her geçen gün arttığı çağda sporun ve sanatın en iyi ilaç olduğunu düşündüğünü söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.