Hava Durumu

İdam edip elektrik direklerine astılar

Birleşmiş Milletler, terör örgütü IŞİD'in hainlik ve işbirliğiyle suçladığı sivilleri Musul'da idam ettiğini duyurdu. Uluslararası ajansların son dakika olarak geçtiği BM açıklamasına göre, IŞİD ayrıca bir kişinin cep telefonu kullanması üzerine 20 sivili vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İdam edip elektrik direklerine astılar
Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ofisi, Musul'da kuşatma altında tutulan IŞİD'in hainlik ve işbirliğiyle suçladığı 40 sivili astığını duyurdu. Uluslararası ajansların son dakika olarak geçtiği açıklamaya göre, IŞİD idam ettiği sivillerin bedenlerini elektrik direklerine astı.

BM ayrıca, terör örgütünün bu hafta Musul'da cep telefonu kullanan bir kişinin bilgi sızdırdığı gerekçesiyle 20 sivili vurduğunu aktardı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, IŞİD'in kaçırdığı kadınların bazılarının örgüt militanlarına verildiğini bazılarının da konvoylarda kullanıldığını söyledi.

Shamdasani'nin verdiği bilgiye göre, sivillerin yaşadığı bölgelerde amonyum ve sülfür depolayan terör örgütü önümüzdeki günlerde kimyasal saldırı yapabilir.

400 KİŞİLİK TOPLU MEZAR!

Öte yandan, Irak Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani'nin yayın kuruluşu Rudaw, Musul'un güneyindeki Hammam Alil'de ortaya çıkarılan toplu mezarda bulunan cesetlerin 400'e çıktığını duyurdu. Söz konusu bölgede daha önce 100 kişiye ait kemikler bulunduğu bildirilmişti. Uzmanlar, yapılan incelemelerde mezarların bir veya iki aylık olduğunu ve cesetlerin çoğunun çürümediğini belirtiyor.

17 Ekim'de Irak ordusu, peşmerge, Şii milisler Haşdi Şabi ve aşiret güçlerinin katılımıyla başlayan büyük Musul operasyonu, ABD'nin başını çektiği koalisyon tarafından destekleniyor. Operasyonun üçüncü haftasında şehir merkezindeki mahallelere ulaşan özel kuvvetler, son günlerde sokak çatışmaları nedeniyle ilerleyemiyor.

Operasyonda bugüne kadar yüzden fazla köy ve birkaç ilçe IŞİD'den kurtarıldı. Yerinden olan insan sayısı ise son verilere göre 35 bine yaklaştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.