Hava Durumu

İftar çadırında seri katil Atalay Filiz alarmı

En az 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz’in izinin İzmir’de ortaya çıkmasının ardından, Yunan adalarına geçme ihtimaline karşı Sahil Güvenlik ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İftar çadırında seri katil Atalay Filiz alarmı
Başta Çeşme kıyıları olmak üzere tüm kaçış noktalarında önlem alınırken devriyeler arttırıldı. 'Acil' koduyla uyarılan tüm Sahil Güvenlik ekipleri, geçen salı gününden bu yana sadece Çeşme’de yaklaşık 300 tekne ve yat gibi deniz aracında arama yaptı. Günde bir öğün yemek yediği sanılan Atalay Filiz’in, para harcamamak için iftar çadırlarına gitme olasılığına karşı buralarda da önlem alındığı öğrenildi.

Tuzla’da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı, 2013 yılında da, Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova’yı Ankara’da öldürdüğü öne sürülen Atalay Filiz, İzmir’e kaçtı. Geçen 29 Mayıs’ta İzmir’e gelen Filiz, 4 saat bir kafeteryada kaldı, ardından birüniversite öğrencisinin evinde pazar ve pazartesi gününü geçirdi. Görüntülerin televizyonlarda yayınlanmasından sonra durumu fark eden kafeterya sahibi ile üniversite öğrencisinin verdiği bilgiler doğrultusunda, polisin araştırmalarına da yön verildi. Atalay Filiz, geçen salı günü kaldığı evden ayrıldıktan sonra sır odu. Polisaradan geçen bir haftada ne yaptığını ve nerede olduğunu belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

İFTAR ÇADIRLARINDA DENETİM BAŞLADI

Atalay Filiz’in en son geçen hafta salı görüntülenmesinden sonra aradan geçen bir hafta tek izine rastlanmadı. Ancak polis, elde ettiği tüm bilgiler ve gelen ihbarları değerlendirip çalışmalarını sürdürdü. Araştırmalar sırasında fazla para harcamamak için günde bir öğün yemek yediği sanılan Atalay Filiz’in bu durumunu göz önünde bulunduran polis, Ramazan ayının başlamasıyla da yeni bir ihtimali değerlendirmeye aldı. Filiz’in fazla para harcamamak adına iftar çadırlarına gitme durumunu göz önünde bulunduran emniyet yetkilileri, her polis merkezine, bulunduğu bölgedeki iftar çadırlarını kontrol etmeleri talimatı verildi. Bu alanları polisin kontrol etmesinin yanında, iftar çadırlarında görevli olan kişiler de yine Atalay Filiz konusunda bilgilendirildi, fotoğrafları dağıtıldı.

DENİZDE 300 ARAMA YAPILDI

Polisin bu çalışmalarının yanı sıra, internet kafede yazıştığı insan tacirleri aracılığıyla Yunan adalarına gitme olasılığı göz önünde bulundurulan Atalay Filiz’i yakalamak için,Sahil Güvenlik Komutanlığı’yla da bağlantıya geçildi. Bodrum’dan Çanakkale’ye kadar olan bölgede, Ege Denizi kıyılarında görevli tüm Sahil Güvenlik ekiplerine acil ve önemli kodlu denetimleri sıklaştırma emri gönderildi. Atalay Filiz için en çok ihbarın geldiği Çeşme’de önlemlerini artıran Sahil Güvenlik ekipleri, bugüne kadar aralarında yat ve teknelerin de bulunduğu 300 deniz aracında arama yaptı. Yetkililer, aramaların gece gündüz sürdürüldüğünü açıkladı.

YUNAN MAKAMLARI GELMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Atalay Filiz’in izini bulmak için Tük yetkililer, Yunan makamlarıyla da bağlantı kurdu. Yunan makamlarının, Atalay Filiz’in adalara geçtiği yönünde ellerinde resmi bir bilgi bulunmadığını ilettiği öğrenildi. Ancak aynı makamların, yasadışı geçişler içinde kendilerine ulaşan bilgiler ışığında araştırma yapacaklarını söyledikleri, ifade edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.