Hava Durumu

İftara katılmayan öğretmenlerden savunma istediler

İstanbul Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü, okullara gönderdiği yazıda iftar yemeğine katılmayan öğretmenlerden mazeretleri konusunda açıklama istedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2016 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 09:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İftara katılmayan öğretmenlerden savunma istediler
İstanbul Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır ilçedeki okullara bir yazı gönderdi. Yazıda Nurtepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar yemeğine katılmayan öğretmenlerden mazeretleri konusunda açıklama yapmaları istendi.

OKULLARA YAZI GİTTİ

Yazıda şu ifadeler yer aldı:

"22 Haziran'da düzenlenen iftar yemeğine katılmayan öğretmenlerin mazeretlerini inceleme/soruşturma yapılmak üzere, bir dilekçe ile Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları Bölümü'ne bildirmeleri hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim."



MÜDÜR: OLAY ÇARPITILDI

Uygulamayla ilgili Hürriyet'e bilgi veren Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır ise şunları söyledi:

"Bu olayla ilgili valilik izni olmadan konuşma yetkimiz yok. Ancak şunu söyleyebilirim, bu konuda bir çarpıtma var. Çünkü o saatte iki toplantı vardı ve iftar saati bu toplantıların arasına denk geliyordu. Bu toplantılardan biri öğretmenlerimize girişimcilik eğitimlerinin verilmesini, diğeri ise Nurettin Topçu'nun 'Maarif Davası' kitabı hakkında öğretmenlerin görüşlerinin alınmasını içeriyordu. İftarın başında ve sonunda toplantı var, aç aç olmaz dedik. Toplantıları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü düzenliyordu ve katılım bana göre zorunluydu. İftar bu iki toplantı arasında denk geldi ama toplantı yokmuş gibi çarpıtıldı."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.