Hava Durumu

İftarda başkanlık çağrısı

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından Hüdavendigar Parkı'nda düzenlenen Ümmet İftarı programı İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 04:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 04:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İftarda başkanlık çağrısı
"O DUMANI SÖNDÜRMELİYİZ"

İslam coğrafyasının sıkıntı içinde olduğunu dile getiren Bakan Ala, uluslararası kuruluşları eleştirdi. Ala, "İftar sofrasının önüne yemekten çok gönlümüzü koyuyoruz, 1 milyar 700 bin kardeşimizin sıkıntılarını gönülden hissettiğimize dair birlikteliğimizi koyuyoruz. Bugün İslam coğrafyası arzu ettiğimiz noktada değil. Son 100 yıldır kendi seslerini uluslararası platformlarda duyuramıyorlardı. Bugün Türkiye kardeşlerinin sorunlarını dile getiriyor. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerinde Cumhurbaşkanımız ve bizler kardeşlerimizin sıkıntılarını anlatıyoruz. Çözüm önerileri sunuyoruz. Ben katıldığım o toplantılarda şunu gördüm 'orada bir ülke yanıyor, yansın ama dumanı bize gelmesin.' İnsanlığa düşen o dumanı söndürmektir. Bunu onlara anlatmak kolay olmuyor. Bu medeniyet sorunudur" dedi.

"İSTİKRAR GARANTİ OLSUN"

Güçlü Türkiye için Başkanlık sistemi gerektiğini dile getiren Ala, şunları söyledi: "İçerde de dışarda da bizi yönetmeyi beceremeyenler terörle paralel yapılarla önümüzü kesmeye çalışıyor. Türkiye'deki birlik bunu önleyecek kapasitededir. İçeride başkalarının maşası olanları elbirliğiyle bertaraf edececeğiz. Biz çok sorunlar çözdük yolumuza devam ettik. Sistemi değiştirmemiz gerekiyor. Tereddütlü seçimden garantili seçime gidelim. Getirelim başkanlık sistemini istikrarın çıkacağı yüzde 100 olsun. Bizim üniter yapı tartışmamız yok. Ülkenin içinde tek bayrak tek millet anlayışıyla milletin daha hızlı kalkınmasını sağlayacak arayış içindeyiz. Millet evet derse gerisi lafıgüzaftır. "

İftara katılan Vali İzzettin Küçük de, "Benim ana amacım Bursa'nın gücüne güç katmak, Bursa'nın ismini yüceltmek olacaktır. Burada olmaktan mutluyum" dedi

Fatmagül Erel'in özel haberi...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.