Hava Durumu

İftardan önce sigara içene bir ay hapis

Tunus'ta iftardan önce sigara içtiği gerekçesiyle bir kişiye bir aylık hapis cezası verildi. Uluslararası Af Örgütü, kamu ahlakına aykırı davranıldığı gerekçesiyle verilen cezayı kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2017 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2017 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İftardan önce sigara içene bir ay hapis

Ülkenin kuzeybatısındaki Bizerte kentinde görülen davada, bir erkek şüpheliye sigara içtiği gerekçesiyle verilen bu cezadan 15 gün kadar önce de, dört erkek şüpheliye iftardan önce kamuya açık alanda yemek yedikleri gerekçesiyle bir ay hapis cezası verilmişti.

KİŞİSEL ÖZGÜRLÜKLERİN SAÇMA BİR İHLALİ

Af Örgütü, ülkenin yasalarında iftardan önce kamuya açık yerlerde yemek yemek ya da sigara içmenin yasaklanmadığına dikkat çekti ve hapis kararlarının kişisel özgürlüklerin "saçma bir ihlali olduğunu" söyledi.

"HERKESİN İNANCI YAŞAMA HAKKI OLMALI"

Örgütten yapılan yazılı açıklamada, " Tunus makamları müphem bir şekilde kaleme alınmış yasaların uydurma suçlamalar için kullanılmasına izin vermemeli. Din ve ahlak konusunda herkesin kendi inançlarını yaşama hakkı olmalı" dedi.

YASAĞI PROTESTO ETTİLER

Geçen Pazar günü başkent Tunus'te toplanan onlarca kişi bir gösteri düzenleyerek Ramazan süresince kamuya açık yerlerde yiyip içilebilmesini istemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.