Hava Durumu

İGİAD'dan "tecrübe alıyoruz" toplantısı

İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) tarafından düzenlenen 'Tecrübe Alıyoruz' konulu toplantının konuğu olan Bursa Ekometre gazetesinin sahibi Ali Kenan Sertalp, İGİAD üyeleri ile tecrübelerini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2012 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2012 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İGİAD'dan "tecrübe alıyoruz" toplantısı
Hotel Angelacoma'daki toplantıya İGİAD Başkanı Bahadır Bayraktar ile İGİAD üyeleri katıldı. Bursa Ekometre gazetesi sahibi Ali Kenan Sertalp, İnegöl'ü her zaman özlediklerini belirterek, "Çünkü İnegöl, Bursa ve Türkiye ekonomisinin gerçekten olmazsa olmaz ilçelerden birisidir. İnegöl, hak ettiği yerde olmayan bir kentimiz. Pek çok ilden daha çok büyük. Ekonomik, sosyal, kültürel, nüfus açısından ve hangi açıdan bakarsanız bakın, ülkemizin çok önemli merkezlerinden birisidir. Her şeyden önemlisi özellikle benim ilgilendiğim alan, ekonomide gösterdiği performans, İnegöl'ün ekonominin vazgeçilmezlerinden kılıyor. İnegöl'deki bu ekonomik hareketliliğin Türkiye'nin ekonomisine getirdiği katkı gerçekten her an izlenmesi gereken, etüt edilmesi gereken başarılara imza atıyor" şeklinde konuştu.

Sertalp, "Dünyadaki ve bizim çok fazla entegre olduğumuz Avrupa Birliği'ndeki sıkıntıların, gerçekten çok yakından izlenmesi gerekiyor. Komşunuzda olan yangının kıvılcımlarının sizin bahçenize düşmesi her an mümkün olabilecek bir şey. Diliyor ve ümit ediyorum ki, ihracatımızın çok önemli kısmını yaptığımız AB ülkelerindeki bu yangın kısa sürede toparlanmaya dönüşsün. Bizim bahçemize hiç bir kıvılcım sıçramaz. Ümit ediyorum ki, oradaki ekonomik durgunluk bizim ülkemizdeki ekonominin gidişatını negatif etkilemez. Ama bu görünen manzara, hiç kılavuz istemeden bize yakın planda yakın zamanda bizi etkileyebilecek olduğunu düşünüyorum. İnşallah etkilemez. Tabii ülkemizdeki sektörleri de yakinen izlemeye çalışan birisi olarak, işadamlarımızın bu gelen tehlikeyi gördüğünü ve AB ülkelerinin boşaltacağı ihracat potansiyellerinin farklı ülkelerde doldurabilmek adına değişik çabalar içerisine girdiklerini görmekten de memnuniyet duyuyorum. Yani ihracatçılarımızın sanayicilerimizin, işadamlarımızın B ve C planı hazır olduğunu görüyorum. Bundan mutluluk duyuyorum. Eğer bizi etkilemez aymazlığı içinde olsaydık, gerçekten ülkemiz yeni bir krizi karşılayabiliyor olacaktı. Ama zannediyorum, eğer Avrupa'daki ihracat potansiyelimiz dursa bile bu iş başka ülkelerle kapatılabilecek ve Türkiye inşallah AB ülkelerindeki sıkıntılardan etkilenmeyecek" diye konuştu.

Toplantının sonunda İGİAD Başkanı Bahadır Bayraktar tarafından Sertalp'e, İGİAD saati hediye edildi.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.