Hava Durumu

İhraç sonrası 66 ders hocasız kaldı

Üniversitelerden 330 akademisyenin ihraç edilmesiyle ilgili yankılar sürerken, Ankara Üniversitesi'nden yapılan açıklamada Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde ihraçlar sonucunda 66 dersin hocasız kaldığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2017 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2017 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İhraç sonrası 66  ders hocasız kaldı

Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF) 'KHK Tasfiyeleri ile Yaratılan Tahribatın Bilançosu' başlığıyla yapılan açıklamada, 66 dersin hocasız, 38 lisans ve 89 lisansüstü tezin danışmansız kaldığı vurgulandı. Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümü adına yapılan açıklamada ise bölümdeki ihraçlara tepki gösterildi. Doç. Dr. Banu Yılmaz, araştırma görevlisi Ercan Şen ve Merve Fidan'ın kamu görevlerinden ihraç edildiği belirtilen açıklamada, "Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Psikoloji Bölümü olarak, yaşananları kabullenmekte zorlanıyoruz. Banu hocamız, gerek yurtiçinde gerek yurtdışında meydana gelen doğal afetlerin ve insan eliyle ortaya çıkarılan travmatik yaşantıların açtığı derin yaraların ve psikolojik hasarlarının onarılması amacıyla, karşılık beklemeden, büyük bir özveriyle yıllarca çalışmıştır" denildi.

'BİRİKİMİ YOK EDİYOR'

ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği (ÖED) ve Eğitim-Sen'in de yer aldığı ODTÜ Bileşenleri de ihraçlara tepki açıklamasında, "Rektörler ve dekanlar sorumluluğu hükümete, YÖK ise üniversitelere atmaya çalışmaktadır. Bu süreç, ülkemizin köklü akademik birikimini de yok etmektedir" görüşünü dile getirdi.

TANIL BORA DA BIRAKTI

Akademisyen ihraçlarının ardından yazar Tanıl Bora 15 yıldır Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde verdiği 'Düşünceler Tarihi' dersini bıraktı. Bora, "Devam etmek içime sinmedi" dedi. Hürriyet/ Gülseven ÖZKAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.