Hava Durumu

İhracatın belalısı Akdeniz sineği Bursa'da da görüldü

Bursa Hakimiyet Gazetesi Köşe Yazarı Namık Göz'ün 'İhracatın belalısı Akdeniz sineği Bursa'da da görüldü' başlıklı yazısı:

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2019 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2019 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İhracatın belalısı Akdeniz sineği Bursa'da da görüldü

Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin genel kurulu 21-22 Aralık tarihlerinde Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi'nde yapılacak. İki dönemdir başkanlık görevini yürüten Doç. Dr. Erkan Yaslıoğlu, 'Çağdaş Tarımcılar' listesiyle üçüncü dönemde de görev için kolları sıvadı.

Sönmez Medya'yı yönetim kurulu üyeleri Dr. Fevzi Çakmak, Hasan Kayın ve Mahir Kara ile ziyaret eden Doç. Dr. Yaslıoğlu'na gündemdeki tarım konularını sorduk.
Yaş meyve ve sebze ihracatı yaptığımız ürünler zaman zaman Rusya'da sınır kapısından dönüyor. Peki, bu ürünler iç piyasaya veriliyor mu?

Kamuoyunda bu konunun yanlış anlaşıldığını vurgulayan Yaslıoğlu, geri gönderilme nedenini şöyle açıkladı: 'Rusya'daki sorun; Akdeniz meyve sineği. İnsanlar tarımsal ilaç kalıntısı gibi algılıyor. Rusya zararlının kendi ülkesine girmesini istemiyor. Aynı uygulamayı Türkiye de yapıyor'

İlginç bir bilgi de verdi:

'Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi'nin bir etkinliğine katıldı. Orada Akdeniz meyve sineğinin artık Bursa'da görülmeye başladığını söylediler. Görüldüğü yer de sebze ve meyve hali civarı. Akdeniz'den narenciye ile taşınmış. Kışın burada konaklamadığı için sıkıntı yok ama ileride neyle karşılaşırız bilmiyoruz'

NAMIK GÖZ'ÜN KÖŞE YAZISININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.