Hava Durumu

İki ayyaş kim?

CHP, Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Grubu'nda bahsettiği 'iki ayyaş'ın kim olduğuyla ilgili soru önergesi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2013 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2013 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İki ayyaş kim?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında alkollü içki kullanımına ilişkin yasal düzenlemeyle ilgili yaptığı,  "İki tane ayyaşın yaptığı yasa sizin için muteber oluyor da; inancın emrettiği gerçek, niçin reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor?" sözleri yeni bir tartışma başlattı. Basın organları ve sosyal medya kullanıcıları, ‘iki ayyaşın kim olduğu’ sorusuna cevap ararken,  CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Erdoğan’a yönelik bir soru önergesi verdi.

ORAN’DAN ERDOĞAN’A SORU ÖNERGESİ

Oran, Erdoğan’a, “Yasa kabul eden “iki tane ayyaş” kimlerdir? TBMM’nin hangi döneminde 2 kişinin onayıyla yasa kabul edilmektedir? Bahsi geçen iki tane ayyaşın yaptığı yasa hangisidir? Bahsi geçen “yasayı yapan” şahısların ayyaş olduğu tarafınızca nasıl tespit edilmiştir? Bu konuda hangi raporlar Başbakanlıkta bulunmaktadır?” diye sordu.

İNCE: ATATÜRK VE İNÖNÜ’YÜ KAST ETTİ

Öte yandan,  Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Muharrem İnce,  "Kim o ayyaşlar merak ediyorum. Yüreği varsa, kendini birazcık adam yerine koyuyorsa bunu açıklasın. Tabii ki Atatürk ve İsmet İnönü'yü kast etti. Şimdi bir soru önergesi vereceğim” dedi.


YASA 1942’DE ÇIKTI

Başbakan Erdoğan’ın "İki tane ayyaşın yaptığı yasa sizin için muteber oluyor da; inancın emrettiği gerçek, niçin reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor?" sözleriyle gündeme getirdiği yasa, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden 4 yıl sonra, 8 Haziran 1942’de ‘4250 Sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler Yasası’ olarak çıkarılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.