Hava Durumu

İki çocuk annesine şok doğalgaz faturası!

Kocaeli'de yeni taşındığı evin doğalgaz aboneliğini yaptıran kadına ilk faturada 7 bin 225 lira geldi. İZGAZ'ın yardımcı olmadığı iki çocuk annesinin, doğalgazı kesildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2016 21:47
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2016 21:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İki çocuk annesine şok doğalgaz faturası!
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde iki çocuğuyla yaşayan kadının yeni taşındığı evine 7 bin 225 liralık doğalgaz faturası geldi. Geçmiş dönemdeki kullanımdan dolayı geldiği öne sürülen faturayı ödeyemediği için doğalgazı kesilen aile, 3 haftadır elektrikli sobayla ısınıyor.

YENİ ABONEYE 7 BİN LİRA BORÇ GELDİ

Körfez ilçesindeki bir liman tesisinde aşçılık yaparak geçimini sağlayan Eminegül Öskal, yaklaşık 5 ay önce Fatih Mahallesi'nde bir yıllık kirasını peşin ödeyerek ev tuttuğunu söyledi. Taşınmadan önce evin fatura aboneliklerini yaptığını ve birkaç gün içinde de doğalgazın açıldığını ifade eden Öskal, "Kasım ayında geçmiş dönem borcu 7 bin 225 lira olan ilk doğalgaz faturası geldi. Faturayı görünce çok şaşırdım, bu imkansızdı" diye konuştu.

İZGAZ ABONEYİ BİR BAŞINA BIRAKTI

Öskal, evde kendisinden önce oturan kişinin doğalgazı kaçak kullandığını, kayıtlara geçmeyen bu kullanımın kendisine fatura edildiğini iddia ederek, "Madem borcu vardı doğalgazı neden açtılar. İZGAZ'daki yetkililer borcun benim olmadığını kabul ediyor ama avukat tutup, dava açmam gerektiğini söylüyorlar. Bin lira maaş alıyorum, avukata verecek kadar param yok, nasıl ödeyeceğim" dedi.

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYOR

Aralık ayındaki kullanım bedeliyle 7 bin 600 liraya ulaşan faturayı ödeyemediği için evin doğalgazının kesildiğini belirten Öskal, şunları kaydetti: "Biri 8 diğeri 10'uncu sınıf öğrencisi iki çocuk okutuyorum.
24 Aralık'tan bu yana doğalgaz kapalı. Elektrik sobasıyla ısınıyoruz. Elektrik faturası gelince nasıl ödeyeceğim onu düşünüyorum. Kar yağdığı zaman evi ısıtamadım, çocuklar hasta oldu. Nasıl ders çalışacak bu çocuklar? Bu kışta dogalgaz kesilir mi? Yetkililerden yardım bekliyorum" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.