Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İki kez nakil sırasını daha ağır hastalara verdi!

Antalya'da yaklaşık 3,5 yıldır karaciğer yetmezliği hastası olan ve nakil için 1 yıldır bekleyen Hayati Dündar (45), iki kez ameliyat için çağrılmasına karşın sırasını kendinden daha ağır olan 2 hastaya verdi. Hayati Dündar, üçüncü kez çağrıldığında kadavradan alınan karaciğerle yaşama tutundu

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2018 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2018 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İki kez nakil sırasını daha ağır hastalara verdi!

Antalya'da 3,5 yıl önce bir GSM firmasının baz istasyonları şantiyesinde elektrik teknikeri olarak görev yaparken rahatsızlanan Hayati Dündar, arkadaşları tarafından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Yüksek ateş şikayetiyle başvurduğu gastroentroloji bölümünde Hayati Dündar'a Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi kondu. Bir süre ailesiyle yaşadığı Kayseri'de ve Antalya'da hastanelerde tedavi gören Hayati Dündar, bir yıl önce durumunun ağırlaşması üzerine Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin karaciğer nakli bekleme listesine alındı.

2 KEZ SIRASINI VERDİ

Listeye alındığı 2017 Haziran ayından bu yana 2 kez uygun donör bulunarak ameliyata çağrılan Hayati Dündar ikisinde de sırasını, kendinden daha ağır durumdaki hastalara verdi. İlk çağrıldığında sırasını kendisi gibi karaciğer yetmezliği hastası arkadaşı Mehmet Yalçındağ'a veren Hayati Dündar, ikinci kez çağrıldığında ise sırasını kendinden sonraki hastaya verdi. Doktorlarının acil ameliyat olması gerektiğini söylediği Hayati Dündar, 20 gün önce üçüncü kez çağrıldığı hastanede karaciğer nakli oldu.

'İKİNCİ DOĞUM GÜNÜMÜ YAŞIYORUM'

Sağlığına kavuşan Hayati Dündar, ameliyat olduğu 1 Haziran tarihinde ikinci kez doğduğunu söyledi. Donörüne Allah'tan rahmet dileyen, ailesine teşekkür eden Hayati Dündar, "1 Haziran'da ameliyat oldum, artık ikinci doğum günümü yaşıyorum" dedi. Herkesin organ bağışında bulunması gerektiğini kaydeden Dündar, "Organlarımız toprak olmasın" diye konuştu.

'EŞİM İYİ BİR ŞEY YAPTI'

Hayati Dündar'ın eşi Mine Dündar (42) ise eşinin iki kez sırasını başka hastalara vermesiyle ilgili, "Tabii ki ben eşimin ameliyat olmasını çok istiyordum ama kendinden daha kötü durumda olan hastaları gördüğü zaman sırasını onlara verdi. Biraz vicdanla alakalı bu. Bu tip hastalar, daha duygusal oluyor. Eşimin iyi bir şey yaptığını düşünüyorum" dedi.

'13'ÜNCÜ KARACİĞER NAKLİ HASTAMIZ'

Ameliyatın gerçekleştirildiği Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nin Organ Nakli Merkezi Cerrahi Sorumlusu Doç.Dr. Tuğrul Çakır başkanlığındaki ekipte yer alan Genel Cerrah Doç.Dr. Arif Aslaner, Hayati Dündar'ın 2 yılda gerçekleştirilen 13'üncü karaciğer nakli hastası olduğunu belirtti.

Hayati Dündar'ın 1 yıldır bekleme listesinde olduğunu hatırlatan Doç.Dr.Arif Aslaner, "Biz bu sürede hastamızı 3 kez ameliyat için çağırdık ve üçüncüde ameliyatı gerçekleştirdik. İki kez sırasını kendisinden daha ağır olan iki hastaya devretti" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.