Hava Durumu

İki kız öğrencisini evine götürüp...

Adana’da 2 yıl önce, görev yaptığı ilköğretim okulundaki 2 kız öğrencisini evine götürüp, cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuksuz yargılanan tarih öğretmeni 37 yaşındaki Ufuk K., 46 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2014 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2014 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İki kız öğrencisini evine götürüp...
Merkez Yüreğir İlçesi’ndeki bir ilköğretim okulunda görevli öğretmen Ufuk K.’nın, öğrencileriyle cinsel ilişkiye girdiği ihbarını alan Ahlak Bürosu polisleri, mahkeme kararıyla teknik ve fiziki takip başlattı. Ufuk K.’yı takibe alan polis, şüphelinin öğrencileriyle farklı günlerde kendi evinde buluştuğunu belirledi. 14 Haziran 2012’de öğrencilerden o dönem 15 yaşındaki D.N.’nin öğretmeninin evine girdiğinin tespiti üzerine polisler, harekete geçti. Eve baskın yapan polis, Ufuk K.’yi öğrencisine istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına aldı. Öğrencilerden o dönem 15 yaşındaki M.B.’nin de evine girip çıktığı belirlenen öğretmen, 2 kız öğrencisine cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandı. Suçlamaları kabul etmeyen öğretmen hakkında ’çocukların nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne 50 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
ÖĞRENCİLERİN RUH SAĞLIKLARI BOZULDU
 
Bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ve duruşmalarda suçlamaları reddeden Ufuk K., "Öğrenciler kitap almak için benim evime geldi. Öğrencilerin baskı altında ifade verdiklerini düşünüyorum. Hakkımdaki cinsel istismar suçlamasını kabul etmiyorum" dedi. Pedagog nezaretinde ifade veren ve alınan raporda ruh sağlığının bozulduğu saptanan öğrencilerden D.N. ise "2 ya da 3 kez cinsel ilişkiye girdim. Cinsel ilişkinin tam olarak gerçekleşip gerçekleşmediğini bilmiyorum. Şikayetçi değilim, bundan sonra da duruşmalara katılmak istemiyorum" diye konuştu. Diğer kız öğrenci M.B. ise sanıktan şikayetçi oldu.
 
KARAR DURUŞMASINA KATILMADI
 
Sona gelinen yargılamada tutuksuz sanık Ufuk K., 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına katılmadı. Mahkeme heyeti, Ufuk K.’yı ’nitelikli cinsel istismar’ ve ’hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından toplam 46 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırırken hakkında da yakalama kararı çıkardı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.