Hava Durumu

İki kritik rakam açıklandı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye genelinde, yeniden yapılandırma kanunu kapsamında alınan başvuru sayısının 3 milyon 786 bini bulduğunu, vergide yapılandırılan alacak tutarının 31.3 milyar lira olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2016 06:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2016 06:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İki kritik rakam açıklandı
Yeni faaliyete başlayan Vatan İhtisas Vergi Dairesi’ni ziyaret eden Ağbal, “2015 yılında 32.7 milyar lira KDV iadesi yaptık. 2016 yılının ilk 9 ayında yapmış olduğumuz KDV iade tutarı ise 26 milyar lira. Dün bütçeyi meclise verdik. Birçok kurumun bütçesinden daha fazla bir harcama. Onun için KDV iadelerinin etkin, hızlı ve doğru bir şekilde yapılması son derece önemli” dedi.

1.300 TL ücret tamam

Ağbal, “Asgari ücret 1300 liranın altına düşecek mi?” şeklindeki soru üzerine, “Özellikle Kasım ayı başında itibaren bir grup asgari ücretli gelir elde eden vatandaşımızın eline geçen tutarın 1300 liranın altına düşüyor olması ile ilgili hükümet olarak bir değerlendirme yaptık. Son 3 aya ilişkin olarak gelirleri 1300 liranın altına düşen çalışanlarımızın, bu kayıplarını telafi etmek üzere bir çalışmayı tamamladık. Bakanlar Kurulumuz’da da bu kabul edildi. Bunun yaklaşık 1 milyar liralık bir yükü mevzu bahis. Zaten bunu o zaman da ifade ettik, bu çalışma için bir yasal düzenleme yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bu konuda bakanlık olarak hazırlıkların tamam olduğunu söyleyen Bakan Ağbal, “Hiçbir sıkıntı yok. 1 Kasım’dan önce bu düzenleme hayata girecek” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.