Hava Durumu

İki öğretmeninden tekme tokat dayak yedi

İzmir’deki Şehit İdari Ateşe Çağlar Yücel Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nde eğitim gören 16 yaşındaki Ü.Ç.’nin, geçen ay iki öğretmeni tarafından tartaklanması güvenlik kameralarına yansırken, ailesi suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2013 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2013 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İki öğretmeninden tekme tokat dayak yedi

Olay, geçen 18 Mart’ta, Yenişehir semtindeki Şehit İdari Ateşe Çağlar Yücel Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, kantin uzak olduğu için okul bahçesinin demirleri arasından seyyar satıcıdan su almak isteyen Ü.Ç., öğretmenleri H.B.Ö ve T.A. tarafından tartaklandı. Olayın ardından ailesi tarafından eve götürülen ve darp raporu alınan Ü.Ç. şu iddialarda bulundu:

“Demirlerin arasından su almak isterken okulumuzun öğretmenlerinden H.B.Ö. bana küfür ederek seslendi. 'Hocam neden böyle diyorsunuz' dedim. 'Sana mı soracağım' diyerek ayaklarıma elindeki sopayla vurmaya başladı. Ben 'Vurmayın’ dediğimde, küfür ve hakaretlerle elindeki sopayla bu kez kafama vurdu. Sopayı tuttuğum anda da kafa attı ve kulağıma geldi. Ben kendisine ne bir kötü söz söyledim, ne de vurmaya teşebbüs ettim. O bana vurmaya çalışırken, ellerini tutmaya çalışıyordum. Sopa kırılınca ağza alınmayacak küfürlerine devam etti. Bu sırada adını yine karakolda öğrendiğim öğretmen T.A. geldi. O da bana yumruk atıp küfür etmeye başladı. Ben 'vurmayın' diye bağırıyordum, bu sırada benim bölümümdeki sınıf öğretmenim M.Ü. koşarak geldi ve iki öğretmenin elinden beni alıp okul aile birliğinin odasına götürdü. Daha sonra annemi telefonla arayıp yaşananları anlattım. Daha sonra babam ve annem gelip beni karakola ve darp raporu için hastaneye götürdüler.”

BU NASIL ADALET

Öğrenci Ü.Ç.’nin öğretmenleri tarafından tartaklanmasının saniye saniye okulun güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği ortaya çıktı. Görüntülerde, Ü.Ç.’nin, okulun hemen yanında bulunan büfeciden su istemesi, öğretmenin yanına gelip elindeki sopayla vurmaya çalışması, yaşanan arbedede kafa atması, diğer öğretmenin de tekme tokat gence vurması, araya girenlerin sakinleştirmesi yer aldı. İki öğretmeni hem Emniyete hem de Milli Eğitime şikayet ettiklerini belirten baba Akın Ç., “Oğlum suçlu bile olsa cezası idarece verilir. Bu tür ilkel yöntemlerle ceza verilmez. Hakkımızı arayacağız. Biz çocuğumuzu eğitim alması için öğretmenlerine teslim ediyoruz., Ama onların yaptığına bak. Bir de üzerine uzaklaştırma cezası verdiler. Bu nasıl adalet. Mağduruz ve bize yardım etsinler” dedi.

5 GÜN UZAKLAŞTIRMA CEZASI ALDI

Ü.Ç. ise, olayın ardından kendisine 5 günlük okuldan uzaklaştırma cezası verildiğini, derslerinden geri kaldığını, psikolojisinin bozulduğunu dile getirdi. Okul yönetimi de, soruşturmanın sürdüğünü belirtmekle yetindi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.