Hava Durumu

İki sevgilisi olan çete lideri balkondan atlarken yakalandı

ANTALYA’da devren satın almak ya da kiralamak için anlaştıkları işyerlerini, kaparo verdikten sonra soyan çete, polisin operasyonuyla çökertildi. İki sevgilisiyle gözaltına alınan çete lideri 35 yaşındaki M.M., 3’üncü kattaki evin balkonundan alt kat balkonuna atlarken yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2013 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2013 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İki sevgilisi olan çete lideri balkondan atlarken yakalandı

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelen bir ihbar üzerine harekete geçen polis, internet üzerinden devren satılık ya da kiralık olan işyerlerini takibe aldı. Bu işyerlerine alıcı gibi davaranarak kaparo veren M.M. ve yanındakilerin, işyerlerinı soyup kaçtıkları belirlendi. Bir aylık teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Antalya, İstanbul, Tokat ve Diyarbakır’daki adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Örgüt lideri olduğu ileri sürülen M.M., polise yakalanacağını anlaması üzerine 3’üncü kattaki evin balkonundan kaçmaya çalıştı. Alt kat balkonuna atlayan M.M. çevrede güvenlik önlemi alan ekipler tarafından yakalandı. M.M. ile kız kardeşi N.M. ve sevgilileri olduğu belirtilen H.P. ve F.A. ile çete üyeleri T.B., L.K., Y.Y. ve S.Ç. gözaltına alındı. Polis ayrıca işyerlerinden çalındığı anlaşılan çok sayıda bilgisayar, pos makinesi, mutfak malzemesi gibi eşyaları ele geçirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorguya alınan şüphelilerin sahipleriyle anlaştıkları işyerlerini, kontrat, sözleşme gibi resmi evrakların hazırlanması sürecinde soydukları öğrenildi. Bu yöntemle İstanbul, Ankara ve Antalya’da 20 kişiyi dolandırdıkları belirtilen 4’ü kadın 8 kişinin, resmi evrak üzerinde sahtecilik yaptıkları da anlaşıldı. Gözaltına alınan S.Ç ifadesinin ardından serbest bırakılırken, sorguları tamamlanan 7 kişi, ’çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt kapsamında nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik’ suçlarını işledikleri gerekçesiyle adliyeye sevk edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.