Hava Durumu

İki Suudi kız kardeşin gizemli ölümünü

Suud gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile gerilen ABD-Suudi ilişkileri, New York'ta iki Suudi kız kardeşin gizemli ölümü ile yine gündeme geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2018 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2018 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İki Suudi kız kardeşin gizemli ölümünü

ABD'nin New York kentinde geçen hafta Hudson Nehri'nden koli bandıyla bellerinden ve ayak bileklerinden birbirlerine yapıştırılmış halde çıkarılan Suudi Arabistan doğumlu iki kız kardeşin gizemi, tüm çabalara rağmen henüz aydınlatılamadı.

AĞUSTOSTA KAYIP BAŞVURUSU

New York polisinin kimliklerini Tala Farea (16) ve Rotana Farea (22) olarak saptadığı iki kız kardeş hakkında iki ay önce kayıp başvurusu yapıldığı kaydedildi.

ÖLÜM SAATİ ÇOK GEÇMEMİŞTİ

Sputnik'te yer alan habere göre; adli tıp, cesetlerin 24 Ekim'de yoldan geçen biri tarafından bulunduğunda henüz çürümediğini, dolayısıyla ölümlerinin üzerinden çok zaman geçmemiş olması gerektiğini belirtti.

Ölüm nedenlerini henüz belirleyemeyen adli tıp, birlikte intihar ettikleri tezinden, suya atladıklarında oluşması gereken travma izlerinin bulunmaması nedeniyle vazgeçti.

Geriye en kuvvetli ihtimal olarak çifte cinayet kaldı.

İLTİCA BAŞVURUSUNUN ARDINDAN ÖLÜM

New York Times gazetesi, polise dayanarak, Virginia eyaletinde yaşayan kız kardeşlerin belli bir neden göstermeksizin iltica başvurusunda bulunduğunu yazdı.

Habere göre kızların annesi, cesetlerin bulunmasından bir gün önce Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçiliği'nden telefon aldığını belirtti.

Elçilik yetkilileri, anneye, kızlarının iltica başvurusunda bulunmaları yüzünden ABD'yi terk etmeleri gerektiğini söyledi.

SUUDİ MİSYONU AVUKAT TUTTU

​Bu haber üzerine Suudi Arabistan'ın New York Başkonsolosluğu, iki kız kardeşin öğrenci oldukları, Washington'da okuyan erkek kardeşlerine eşlik ettikleri, Fairfax/Virginia'daki George Mason Üniversitesi'ne yazılan Rotana Farea'nın baharda okuldan ayrıldığı ve New York'a taşınmış olabileceği bilgisini paylaştı.

Kaşıkçı'nın Suudi konsolosluğunda öldüğünün netleşmesi üzerine ABD'deki savaş karşıtları, Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı önünde 'eli testereli' Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile baş destekçisi ABD Başkanı Donald Trump'ı hicvederek eleştiren eylemler düzenledi.


'Yanlış haberleri' önlemek amacıyla konuyu takip etmesi için bir avukat tuttuğunu duyuran Suudi Başkonsolosluğu, bu zor zamanlarda kızların ailesine destek ve yardım teklif ettiklerini açıklamaya ekledi.

Kızların pasaport için çekilmişe benzeyen, başörtülü halde fotoğraflarını yayımlayan New York polisi, dedektiflerini iki kardeşin izlerini sürüp geçmişlerine dair ipuçlarına ulaşmak üzere 225 km mesafedeki Fairfax'a gönderdi. New York Polis Teşkilatı Başdedektifi Dermot Shea, "O iki kız için adaleti sağlamak adına elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.