Hava Durumu

İki TIR'la 'Gizli görev' diyerek geldiler! Asıl amaçları...

Bolu'nun Güney Felakettin Köyü'nde, çıkan hazineyi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne götürecekleri ve gizli görevde olduklarını söyleyerek define amaçlı kazı yaparken gözaltına alınıp, mahkemece tutuklanan 5 kişiden albay Kadri Y. ile emniyet müdürü Metin K., avukatlarının itirazları üzerine tahliye edildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2019 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2019 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İki TIR'la 'Gizli görev' diyerek geldiler! Asıl amaçları...

Ankara'da görevli emniyet müdürü Metin K. ve Albay Kadri Y., 14 Nisan'da, Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik ile görüşerek gizli görev için kazı yapmaya geldiklerini söyledi. Albay Kadri Y. ve emniyet müdürü Metin K., Bolu İl Jandarma Komutanı'na Güney Felakettin Köyü'nde kazı yapacaklarını, 'Hacı' isminde kişi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden bir kişi tarafından yönlendirildikleri söyledi.

Metin K. ve Kadri Y., kazıdan çıkarılacak malzemelerin Ankara'da külliyeye götürülerek, gizli ödeneğe aktarılacağını ve kendilerinin de bu konuda gizli görevlendirildiklerini söyledi. Daha sonra Metin K. ve Kadri Y. ile 14 kişilik ekip, iş makineleri ve 2 TIR'la Güney Felakettin Köyü'nde kazı çalışmasına başladı.

Durumdan şüphelenen Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, konuyu Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirdi. Başsavcılık, konuyu araştırınca böyle bir gizli görev olmadığını tespit ederek, jandarmaya operasyon talimatı verdi. Jandarma ekipleri, kazı yapılan alana operasyon düzenledi.

Albay Kadri Y. ve emniyet müdürü Metin K. ile üst düzey bürokrat, şirket yöneticisi ve siyasilerin de aralarında bulunduğu toplam 14 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden Ankara KOM Şube'de görevli emniyet müdürü Metin K., Ankara'da görevli Albay Kadri Y. ile Hasan Karagöz, Faruk Erol ve Hasan Sezer Çelebi, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Albay Kadri Y. ve emniyet müdürü Metin K.'nin, avukatlarının itirazı üzerine önceki gün tahliye edilmelerine karar verildi. Operasyonla ilgili tutuklu sayısı, 3'e düştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.