Hava Durumu

İki yaka Mudanya'da buluştu

Mudanya Mütarekesi'nin 96. yıldönümü kapsamında düzenlenen kutlama etkinlikleri, 4. Mübadele Kültürü Çalıştayı ile başladı. Mudanya Belediyesi ve Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen çalıştayda, mübadelenin tarihsel, siyasi, sosyal sonuçları, Türk ve Yunan tarihçiler tarafından anlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2018 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2018 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İki yaka Mudanya'da buluştu

Mudanya Belediyesi tarafından Mudanya Mütarekesi'nin 96. yıldönümü kapsamında düzenlenen kutlama etkinlikleri, 4. Mübadele Kültürü Çalıştayı ile başladı. Mudanya'da kültürlerin kardeşliğini sürdüren Mudanya Belediyesi'nin Lozan Mübadilleri Vakfı ve vakfın Mudanya Temsilciliği ile birlikte düzenlediği 4. Mübadele Kültürü Çalıştayı, Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın konuşmalarıyla başlayan çalıştaya CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilcisi Cumhur Aksan, Lozan Mübadilleri Vakfı'nın çeşitli illerdeki başkan ve yöneticileri ile Mudanyalılar katıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, mübadele kültürünün yaşatılması, gelecek nesillere aktarılmasıyla ilgili çalışmaları sürdürdüklerini ifade ederken, "Göreve geldiğimiz günden bu yana gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle, tarih kitaplarında bir cümleyle adı geçen Mudanya Mütarekesi'nin önemini ortaya koyduk. İlçemizin ve geçmişimizin bütün değerlerine sahip çıktık. Mütareke'nin dünya tarihinde ne denli önemli bir yere sahip olduğunu, Mudanya'da mühür altına alınan barışın, insanlığın kaderini nasıl etkilediğini anlattık. O nedenle barışın imzalandığı kent Mudanya'yı, Barışın ve Kardeşliğin Başkenti ilan ettik. Bir kenti, bir ülkeyi yönetenlerin geçmişini bilmesi gerekiyor. Mudanya'yı geçmişiyle buluşturup, kimliğiyle yaşatma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biliyoruz ki geçmişiyle buluşan, kimliğiyle yaşayan ülkeler asla yok olmazlar. Önümüzdeki yıl Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya'da 96 yıl önce barışa imza atan ülkelerin generallerinin torunlarını Mudanya'da ağırlayarak, büyük bir Barış Zirvesi'ne ev sahipliği yapacağız. Mudanya'dan sonsuza dek barış demeye devam edeceğiz" diye konuştu.

İki oturumda gerçekleşen çalıştayda Kemal Anadol, Prof. Dr. Kemal Arı, Dr. Lambros Baltsiotis, Prof. Dr. Elçin Macar, Dr. Georgios Limantzakis, Prof. Dr. Onur Yıldırım, Renee Hirschon, Prof. Dr. Barış Özdal, Doç.Dr Zeliha Nilüfer Nahya, Dr. Öğretim Üyesi Kader Özlem, Prof. Dr. Damla Demirözü, mübadele kültürünü ve tarihini anlattı. Çalıştay kapsamında ayrıca en lezzetli Girit yemeklerinin tanıtımı da yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.