Hava Durumu

İkinci bahar

Bursaspor'un sezon başında kadrosuna kattığı tecrübeli futbolcu gün geçtikçe performansının üzerine koyarak başarılı maçlar çıkarıyor.Fenerbahçe maçında ofsayt olsa bile attığı gole sevinmeyen başarılı krampon, Yeşil Beyazlı camiadan kopma noktasına gelmişti. Eleştirilere kulak tıkayan ve işini yaparak büyük bir profesyonellik örneği gösteren Tuncay, eski günlerine dönüş sinyali veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2013 08:41
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2013 08:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İkinci bahar

Sezon başında Yeşil Beyazlı renklere bağlanan Tuncay Şanlı, son haftalarda oynadığı futbol ile eski günlerine dönüş sinyali vermeye başladı. 2 sezondur oynadığı takımlarda forma şansı bulamayan tecrübeli krampon, Bursaspor'a transfer olduktan sonra sıkıntılı günler yaşadı. Ligin ilk 3 haftasında oynayamayan Tuncay, ardından Karabük, Elazığ ve Gaziantepspor karşılaşmalarında kadroda kendine yer bulsa da varlık gösteremedi.

HIRSI HİÇ BİTMİYOR

Kulüp doktorları tarafından 'ağrı eşiği yüksek, sakatlandığının farkına varmıyor ve hırsının kurbanı oluyor' sözü Tuncay Şanlı'nın hangi takımda oynarsa oynasın, sahada terinin son damlasına kadar mücadele ettiğini gösteriyordu. 7 ile 10. haftalar arası sakatlığı sebebiyle sahada olamayan Tuncay Şanlı için “Eski takımı Fenerbahçe'ye karşı oynamak istemiyor” yorumları çıkmaya başlamıştı.

SIKINTISI AŞMASINI BİLDİ

Türkiye Kupası A Grubu'ndaki 3.maç Fenerbahçe ile Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaydı ve Tuncay, ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Ancak tecrübeli futbolcunun ofsayt olmasına karşın attığı gole sevinmemesi Bursaspor taraftarının tepkisine yol açmıştı. O dönemde büyük bir baskı gören Tuncay Şanlı, takımdan ayrılma noktasına gelirken, tecrübesi, eleştirilere kulak tıkaması ve işine odaklanmasıyla bu sıkıntıyı aştı.

ESKİ GÜNLERE DÖNÜŞ

Teknik direktörlük görevine Hikmet  Karaman'ın gelmesinin ardından 11'in değişilmezi haline gelen Tuncay Şanlı ister sol ister sağ kanatta olsun mücadelesiyle alkış topladı. Hücumda eski etkinliği olmasa da mücadelesiyle ve savaşmasıyla taraftarın takdirini toplayan tecrübeli krampon, eski şaşalı günlerine dönüş sinyali vermeye başladı. Tuncay böyle devam ederse gelecek sezonun en önemli transferlerinden biri olacağını da gösterdi.

1 gol, 4 asist

Ligde 22 maça çıkan ve 19 kez 11'de oynayan Tuncay Şanlı, bu sezon tek golünü Karabük'e attı. Tecrübeli futbolcu ilk yarıdaki Beşiktaş maçında 2, Eskişehir mücadelesinde 1, ikinci devredeki Gaziantepspor karşılaşmalarında da 1 asist yaptı.

7 takımda oynadı

31 yaşındaki futbolcu kariyeri boyunca 7 takımda forma giydi. Sakaryaspor'da futbol kariyerine başlayan ve sırasıyla Fenerbahçe, Middlesbrough, Stoke City, Wolfsburg, Bolton Wanderers ve son olarak Bursaspor'da oynadı. Tuncay kariyeri boyunca 142 defa ağları havalandırdı.

Efsane kadroda var

2008'de Ay Yıldızlılarımız Avrupa Şampiyonası'nda 3.olurken, Tuncay Şanlı bu turnuvada önemli bir rol oynamıştı. 80 kez milli olan tecrübeli futbolcu, Çek Cumhuriyeti'ni 2-0'dan gelip 3-2 mağlup ettiğimiz maçta Volkan Demirel'in kırmızı kart görmesiyle kaleye geçmişti. Tuncay'ın milli takım kariyerinde 21 golü bulunuyor.(Tolgay ATAOKAY)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.