Hava Durumu

İlçe çöplükleri ıslah ediliyor

Bursa’nın daha sağlıklı bir il olması için çevre yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki vahşi çöp depolama alanlarını ıslah ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2015 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2015 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İlçe çöplükleri ıslah ediliyor
Büyükşehir Belediyesi sınırlarına katılan ilçelerde ve beldelerde uzun yıllardır vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan 29 çöplük bulunuyor. Bu alanların ıslah edilmesi için düğmeye basıldı. Çevre sağlığının korunması, atıkların çevreye verdiği zararların ortadan kaldırılması maksadıyla başlatılan çalışmalar çerçevesinde düzensiz çöp depolama alanlarının yeniden doğaya kazandırılması hedefleniyor.

Bu kapsamda; Gemlik Karacaali Mahallesi, Orhangazi Yeniköy ve Çakırlı mahalleleri, İznik Boyalıca ve Elbeyli mahallelerinde ortalama 35 bin metrekarelik alanda bulunan yaklaşık 80 bin metreküp katı atık tesviye ediliyor. Ardından çöplükler toprakla kapatılıp üzerine gaz bacaları yerleştiriliyor. Ayrıca girişlerin engellenmesi için sahalar tel çitle çevrilirken, drenaj kanalları ile bu bölgeler daha sağlıklı hale getiriliyor. Toplam 29 düzensiz çöp depolama sahasındaki ıslah çalışmalarının 2015 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.