Hava Durumu

İlişki anını kameraya kaydedip...

Aydın'da, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) öğrencisi B.Z.'ye şantajla tecavüz ettikleri ididasıyla haklarında dava açılan tutuklu sanıklar Ö.U. ve İ.Ç.'nin yargılanmasına devam edildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İlişki anını kameraya kaydedip...
İ.Ç.'nin avukatı Kamil Solak, tecavüze uğradığı iddia edilen B.Z.'nin olaydan bir hafta sonra yaptığı İnstagram paylaşımını mahkemeye sunup, "İnsanın yaradılışı gereği bu olaydan etkilenmesi beklenirdi. Oysa fotoğraflarda oldukça sağlıklı gözükmektedir" dedi. Tahliye taleplerini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. 
 
Adnan Menderes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü son sınıf öğrencisi B.Z., aynı fakültede Resim İş Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Ö.U.'nun arkadaşlık teklifini kabul etmedi. İddiaya göre reddedilmeyi hazmedemeyen Ö.U., olayı anlattığı sınıf arkadaşı İ.Ç. ile birlikte genç kıza tuzak kurdu. İ.Ç., B.Z. ile tanışıp kısa sürede kendisine aşık etti. B.Z., iddiaya göre geçen 5 Mayıs'ta evine gittiği İ.Ç. ile birlikte olurken, o anları yatak odasında saklanan Ö.U. kamerayla kaydetti. Genç kızı görüntüleri sosyal medyada yayınlamakla tehdit eden Ö.U., B.Z. ile kendisi de birlikte oldu. İddiaya göre, daha sonraki günlerde de şantajla istismarın sürmesi üzerine B.Z. şikayette bulundu. 
 
'RIZA İLE İLİŞKİ' İDDİASI
 
Olayın ardından yakalanan ve tutuklanan İ.Ç. ile Ö.U. hakkında 'cinsel saldırı ve şantaj' suçlamalarıyla her biri için 56 yıla kadar hapis cezası istemiyle Aydın 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın bugün görülen ikinci duruşmasına mağdur B.Z. katılmazken, tutuklu 2 sanık hazır bulunduruldu. Duruşmada İ.Ç.'nin avukatı Kamil Solak, tecavüzün gerçekleştiği öne sürülen evin Efeler Polis Merkezi Amirliği'ne bağırma mesafesinde olduğunu, kapısının içeriden kilitlenemediğini ve dükkan üzerindeki evden kolayca atlanabileceğini belirtti. Bu koşullarda iddianın kuvvetini yitirdiğini savunan Solak, tecavüz yerine 'rıza ile ilişki' yaşanmış olabileceğini söyledi.
 
INSTAGRAM FOTOĞRAFLI SAVUNMA
 
Aynı zamanda B.Z.'nin, suç tarihinden bir hafta sonra gittiği belirtilen barda arkadaşlarıyla çektirip, İnstagram hesabına koyduğu fotoğrafları da dosyaya sunan Avukat Solak, "İnsanın yaradılışı gereği bu olaydan etkilenmesi beklenirdi. Oysa fotoğraflarda oldukça sağlıklı gözükmektedir" dedi. B.Z.'nin, 5 Mayıs'ta gerçekleştiği öne sürülen tecavüz olayından birkaç gün sonra başlayan sınavların tamamında başarılı olduğunu belirten Solak, "İddia gerçek olsaydı, insanın yaradılışı gereği bundan olumsuz etkilenmesi beklenirdi. Oysa tüm sınavların tamamında başarılı olmuştur" savunmasını yaptı. B.Z.'nin katıldığı mezuniyet törenine dair fotoğraflar da mahkeme heyetine iletildi.
 
HTS KAYITLARI İSTENDİ

 
Ö.U.'nun avukatı Alper Derelioğlu ise müvekkilinin psikolojik rahatsızlığı nedeniyle cezaevinde ilaç kullanmaya başladığını belirterek, cezai ehliyetinin olup olmadığına dair rapor alınmasını istedi. Aynı zamanda Ö.U. ile B.Z. arasında görüşmeler olduğunu ifade eden Derelioğlu, ikili arasındaki telefon trafiğini gösteren HTS kayıtlarının getirtilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, olay yerinde keşif yapılması ve cezai ehliyetinin olup olmadığına dair rapor alınması yönündeki talepleri reddetti. B.Z. ile Ö. U. arasındaki telefon trafiğini gösteren HTS kayıtlarının Bilgi Teknolojileri Kurumu'ndan (BTK) istenmesine karar verildi. Duruşma, 19 Ocak 2017 tarihine ertelendi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.