Hava Durumu

İlk aday Şenol Güneş

Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi, eleştirilerin hedefindeki Mircea Lucescu için Mayıs 2019'daki federasyon seçimine kadar bekleyecek. Rumen çalıştırıcı ile yolların ayrılması halinde teknik direktörlük koltuğu için en ciddi aday Şenol Güneş.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2018 21:21
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2018 21:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İlk aday Şenol Güneş

UEFA Uluslar Liginde Rusya'ya kaybeden Türkiye'nin grubunu lider olarak bitirme şansı kalmadı. A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu eleştiri oklarını üzerine çekerken, Rumen teknik adamın şu an için görevden alınması söz konusu değil. İşte federasyon cephesinde son durum:

Mircea Lucescu 17 Kasım'daki İsveç maçında kenarda olacak ve ilerleyen periyotta hazırlık sınavlarında tarihi yenilgiler almadığı sürece sezonu tamamlayacak. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Mayıs 2019'daki federasyon seçimine kadar bekleyecek. Yeni seçilecek federasyon yönetimi, tazminatı 2,5 milyon euro olan Lucescu'nun geleceğine karar verecek.

İLK HEDEF ŞENOL GÜNEŞ

Milli Takım'ı gençleştiren ancak sonuçları değiştiremeyen Lucescu ile Mayıs ayında yolların ayrılması kuvvetli ihtimal. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, 73 yaşındaki çalıştırıcıyı gönderirse 2020 Avrupa Şampiyonası elemeleri için yerli bir teknik adamla anlaşacak. Şenol Güneş'in Beşiktaş'taki durumu bu süreçte belirleyici olacak. Şayet, Şenol Güneş siyah-beyazlı kulüp ile yollarını ayırırsa Lucescu'nun halefi için en ciddi aday olarak gösteriliyor.

MİLLİ TAKIMIN ŞANSI RUSYA'YA BAĞLI

Uluslar B Ligi 2. Grup'ta lider olma şansını yitiren Türkiye'nin hala Uluslar Ligi play-offlarına kalma şansı bulunuyor. Lider Rusya'nın EURO 2020 elemelerinde grubunda ilk 2'de yer alıp doğrudan finallere gitmesi halinde, Kasım 2019'da yapılacak Uluslar Ligi play-offlarına grup ikincisi gidecek. Bu nedenle İsveç ile önümüzdeki ay içerisinde oynayacağımız mücadele büyük önem taşıyor. EURO 2020 elemelerinde başarılı olmamız halinde ise Uluslar Ligi play-offlarına katılmamıza gerek kalmayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.