Hava Durumu

İlk iş gününde römorktan düşüp öldü

Aydın’ın Germencik İlçesi’nde, çektiği krediyi ödemekte zorlandığından, 30 lira yevmiye ile pamuk tarlasında çapa yapmaya giden emekli 57 yaşındaki Osman Kusur, işe başladığı ilk gün traktörün römorkundan düşerek yaşamını yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2013 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2013 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İlk iş gününde römorktan düşüp öldü

Cavidan Kusur, 24 yıllık eşinin ölümünden sorumlu tuttuğu  Aydın Sulama Birliği yetkilileri ve traktör sürücüsü hakkında dava açacaklarını söyledi.

2.5 yıl önce emekli olan oto-tamircisi Osman Kusur, Şırnak’ta askerlik yapan ve 5 ay önce terhis olan oğlu 23 yaşındaki Semih Kusur’un polislik sınavlarına girebilmesi için özel ders almasını istedi. Aldığı 900 liralık emekli maaşı yetmeyen Osman Kusur bunun için kredi çekti. Krediyi ödemekte zorlanan Kusur, pamuk tarlasında çapa yapmak için günlük 30 lira yevmiye ile işe başladı.

İŞE BAŞLADIĞI GÜN ÖLDÜ

Kusur, işe başladığı ilk gün olan geçen 24 Mayıs sabahı, diğer 20 tarım işçisiyle birlikte 45 yaşındaki Mustafa Cesur’un kullandığı traktörün römorkuna bindi. Turanlar Ovası’ndaki pamuk tarlasına giderken traktörü hızlı sürdüğü iddia edilen Cesur, Aydın Sulama Birliği tarafından alt yapı çalışması için kazılan, ancak iddiaya göre iyi kapatılmayan çukura girdi. Traktörün sarsılmasıyla, römorkta yolculuk yapan işçilerden Kusur düştü. Römorkun iki tekerleği üzerinden geçen Kusur, olay yerinde yaşamını yitirdi. Traktör sürücüsü Cesur, jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Kusur, Hıdırbeyli Mezarlığı’nda toprağa verildi.

“DAVA AÇACACAĞIM”

İstasyon Mahallesi, Sinanpaşa Sokak’taki müstakil evinde yaşayan 45 yaşındaki Cavidan Kusur, 24 yıllık eşinin ölümünden Aydın Sulama Birliği’ni sorumlu tutup, “Boru geçirmek için yolu kazmışlar. Ancak düzgün kapatmamışlar. Traktör, düzgün kapatılmayan bu çukura girince eşim römorktan düşmüş. Sulama Birliği’ne ve traktör sürücüsüne dava açacağım” dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.