Hava Durumu

İlk iş sakalını kesti

Afganistan'da Taliban tarafından kaçırılan, MİT'in girişimiyle serbest bırakılan Sertaç Dikilitaş, Adana'da ailesine kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2013 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2013 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İlk iş sakalını kesti

Afganistan'da bir inşaat şirketinde tekniker olarak çalışırken 9 Ocak 2011'de Taliban tarafından kaçırılan, MİT'in girişimiyle serbest bırakılarak memleketi Adana'ya dönen 29 yaşındaki Sertaç Dikilitaş, davul-zurnayla ve kurban kesilerek karşılandı.

Adana Havalimanı'nda davul-zurnayla karşılanan, ailesiyle Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesi'ndeki evine gelen Dikilitaş için çift kurban kesildi. Annesinin ve kendi alnına kurbanın kanını süren Dikilitaş, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Dikilitaş, şoför arkadaşıyla Celalabad'dan Kabil'e giderken, yolunu kesen Taliban mensuplarınca kaçırıldığını belirterek, ''Çalışmak için gitmiştim. Hayatta her şey olabiliyor. Benim ve ailem için çok zordu ama Allah'a şükür kavuştuk'' dedi.

Taliban mensuplarının kendisine bazen iyi, bazen kötü davrandığını anlatan Dikilitaş, şöyle konuştu:
''Günler böyle geldi, geçti. Benim için zor olan aileme haber verememek ve alamamaktı. Taliban'ın içinde iyisi de kötüsü de var. Onlardan biriyle sohbet ederken ailemle görüşmek istediğimi belirterek yardımcı olmasını istedim. Ailemin yaşadığımı bilmesini istedim. Yalan da olsa anneme iyi olduğumu söylemek istedim. Hiç beklemediğim bir an annemle telefonda görüşmeme izin verdiler. 2 Ocak'ta annemle görüştüm. İyi olduğumu ve merak etmemesini istedim. Bırakılacağımı söylediklerinde ise önce inanmadım.
Biri bana '10 gün içinde seni azat edeceğiz, özgür olacaksın' dedi. Akşam saatlerinde yola çıkardılar. Çok heyecanlandım ve sonunda dağlarda bir süre yol katettikten sonra beni bıraktılar.''

Dikilitaş, Taliban mensuplarının kendisini Müslüman olduğu için bıraktıklarını, karşılığında fidye almadıklarını söylediğini dile getirerek, ''Güçsüz ve zayıf oldum ama hiç umudumu kaybetmedim. Aileme kavuşmamda emeği geçen başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu ve diğer emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Benim düştüğüm duruma hiç kimse düşmesin. Yurt dışında iş olursa bir daha gider miyim bilmiyorum. Zaman ne gösterir bilinmez. Şimdi sadece annemin dizinde uyumak istiyorum'' şeklinde konuştu.

Sertaç Dikilitaş, daha sonra annesinin kendisi için yaptığı sarma ve dolmadan yedi. Eliyle beslediği oğluna kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade eden anne Nursel Dikilitaş, ''Allah oğlumu bana bağışladı. Oğlumla kavuşmamda emeği geçenlerden Allah razı olsun'' diye konuştu.

Dikilitaş, daha sonra evinde sakal tıraşı oldu.

Dikilitaş, şunları kaydetti:''Tutulduğum günden beri kesmediğim sakalımı güçsüz ve çaresiz olduğum zamanlarda sinirden yoluyordum. Sakalımı annenim isteği üzerine Kabil'de kestirmedim. Annem, sakallarımı öptükten sonra kesmemi istemişti. Şimdi gönül rahatlığıyla sakalımı kestiriyorum.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.