Hava Durumu

İlk zili Vali Küçük çaldı

Bursa'da 2017-2018 eğitim öğretim yılı törenle başladı. İlk günün heyecanı her okulda ayrı ayrı yaşandı. Okula yeni başlayan öğrenciler, ebeveynlerinden ayrılarak öğretmenlerinin yanına koştu. Bursa Valisi İzzettin Küçük, bir okulda ilk ders zilini çalarak yeni dönemin startını verdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2017 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2017 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İlk zili Vali Küçük çaldı

Türkiye genelinde 18 milyon öğrencinin yaz tatilinden sonra tekrar okula dönmesi ve yeni okula başlayacak binlerce minik öğrencinin heyecanı dün tüm ülkeye hakim oldu. Bursa'da da okula dönen ve yeni gelen öğrenciler derslerinden önceki törende İlköğretim Haftasının ilk gnünü kutladı. Bursa'da toplamda ilk, orta ve lise eğitimi düzeyinde 598 bin öğrenci ders başı yaparken, 42 bin 197 çocuk eğitim hayatına ilk kez adım attı. Çoğu, ailelerinden ilk kez ayrılan öğrenciler tören için bekledikleri sırada yeni arkadaşlıklar kurarken, bazı çocuklar anne ve babalarının yokluğuna dayanamayıp gözyaşlarını tutamadı. Öte yandan en az öğrenciler kadar heyecanlı olan aileler, okul önlerinde gün boyu teneffüse çıkacak çocuklarını bekledi. Öğrenciler her yıl olduğu gibi bu yıl da ilk gün tüm ders kitaplarını aldı.

VALİ KÜÇÜK: "ÇOCUKLARINIZI GÖNÜL FERAHLIĞI İLE OKULA GÖNDERİN"

Mehmet Aker İlkokulu'nda törene katılan Vali İzzettin Küçük, yaptığı konuşmasında, velilere seslendi. Vali Küçük, ailelerin çocukları gönül ferahlığı ile okula göndermeleri için pek çok güvenlik tedbirleri aldığını söyledi. Vali Küçük, "Öğretmenlerimiz, öğrencilerin aklen, ruhen ve zihnen gelişmesi için elinden geleni yapıyorlar. Değerli veliler sizden bir isteğim var. Çocuklar okuldan döndükten sonra öğretmenler, okul ve dersleri ile ilgili biraz konuşun. Çocukların okulların değeri ve önemini anlaması açısından önemlidir. Değerli öğretmenlerimize de seslenmek istiyorum. Her çocukla ayrı ayrı ilgilenin. Her bir çocuk ayrı bir hikaye, ayrı bir dünyadır. Her birinin ayrı özellikleri vardır. Değerli veliler, çocuklarınızı gönül ferahlığı ile okula gönderin, çünkü her okulumuzu bir polis amirine zimmetledik. Karşılaşılabilecek olumsuzluklarda okul müdürlerimiz direkt olarak rütbeli polis memuruna ulaşacak ve okula anında polisler gelecek. Ayrıca riskli görülen 81 okulumuzun çevresine kamera sistemleri kuruyoruz. Bu sayede okul çevresinde birikintilere, toplanmalara müsaade etmeyeceğiz.ö diye konuştu. Konuşmasının ardından ilk ders zilini çalan Vali Küçük, bazı sınıflara girerek öğretmen ve öğrencilerin görüşlerini aldı.

OKUL ÇEVRESİNDE GÜVENLİK UYGULAMASI

2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber merkez ve ilçelerde güvenlik önlemleri artırıldı. Asayişin sağlanması için tüm okular rutbeli müdürün sorumluluğuna verilirken okul önlerinde giriş ve çıkışlarda kalabalığın toplanmasına kesinlikle izin verilmeyecek. Emniyet Müdürlüğü, uyuştucu ile mücadele konusunda da okul önlerinde önlerisned resmi ve sivil ekipler oluşturacak: Okullardaki kantinlerde çalışan tüm görevliler ile hizmetlilerin güvenlik araştırması yapıldı. İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de okul bölgelerinde kuş uçurtmadı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri okulların çevrelerinde uygulama yaparak, trafiği tehlikeye sokan sürücüleri durdurup araçlarda arama yaptılar. Okullarla alakası olmayan şahıslar üzerinde de arama yapan ekipler, öğrencilerin güvenliğini gün boyu sağladılar. Bu arada okulların açıldığı ilk günde Bursa'da sıkışan trafik sürücülere zor anlar yaşattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.