Hava Durumu

İmamlar camilerden bağış toplayarak Lenin heykellerini restore etti

Tacikistan'da bazı imamlar, Şaruz Kent Konseyi'ne 'Lenin heykelini restore ettirme önerisinde' bulundular. Camide bağış toplayan imamlar heykeli restore ettirdi. Bolşevik Devrimi'nin lideri Lenin, ateizmin savunucusu olarak biliniyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2018 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2018 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İmamlar camilerden bağış toplayarak Lenin heykellerini restore etti

Orta Asya medyası, Tacikistan'ın güneyindeki Müslüman din adamlarının camilerde topladıkları haftalık bağışlarla Lenin heykelini restore ettiklerini yazdı. Bolşevik devriminin lideri Vladimir Lenin'in önderliğinde kurulan Sovyetler Birliği'nde yer alan ülkelerden Tacikistan'da da diğer Sovyet ülkeleri gibi 70 yıl boyunca ateizm yaygınlaşmıştı.

ELİ KIRILAN HEYKELE EL YAPILDI

Lenin'in Şaruz kentinin merkezinde bulunan heykeli iki yıl önce kimliği belirsiz kişilerce devrilmişti. Radio Liberty'nin Tacikçe Servisi olan Radio Ozodi'nin haberine göre saldırı sırasında eli kırılan heykele yeniden el yapılırken Lenin altın rengine boyandı.

ÖNERİYİ İMAMLAR SUNDU

Şaruz Kent Konseyi'nden Mehriniso Rajabova, heykeli restore ettirmek için para toplama fikrini imamların kent yönetimine getirdiğini söyledi ve ekledi; "Heykeli tamir ettirdiler, heykel etrafındaki parkı da elden geçirdiler ve fıskiyeleri yaptırdılar."

HAFTADA 100 DOLAR BAĞIŞ

Radio Ozodi'ye konuşan bir imam, restorasyonun maliyetini açıklamasa da her caminin haftada 100 dolar bağış topladığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.