Hava Durumu

İmamoğlu'dan "Dini Yayınlar Fuarı" açıklaması

Ekrem İmamoğlu, Dini Yayınlar Fuarı'nın yeniden düzenlenmesine ilişkin, "Bu sene kurulmaması yönünde karar aldık dediler biz de karar aldığınız gibi devam edin dedik" açıklamasını yaptı. İmamoğlu, yarın KKTC'ye ziyarette bulunacağını da söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2019 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2019 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İmamoğlu'dan "Dini Yayınlar Fuarı" açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu'nun 31 Mart'ta yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararıyla mazbatası alınan Ekrem İmamoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu, tartışma konusu olan Dini Yayınlar Fuarı'na ilişkin iptal kararının önceden alındığı ifadesini yeniledi. İstanbul adayı İmamoğlu, "Emniyet açısından, itfaiye açısından Sultanahmet ve Ayasofya'nın arasında kitap fuarı kurulmasını doğru bulmuyoruz dediler. Bu sene kurulmaması yönünde karar aldık dediler biz de karar aldığınız gibi devam edin dedik.

Bizim öyle bir kaydımız olmaz. Ben Vali Bey'e çağrımı yaptım, sormasını isterim. Oradaki bürokraside haketmeden orada duran, bir kişiye bir partiye hizmet etmeyi kendine görev yapmayı yapmış kişiler olduğu doğrudur zaten döndüğümüzde de gereğini yapacağız" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu, "Benim kişiye göre stratejim yok. Kürt kardeşim benim kardeşim, AK Partiye oy vermiş kişi benim kardeşim. 16 milyon İstanbullu benim kardeşim. Bir yerel seçim ama aynı zamanda Türkiye'de demokrasinin devamı için bir mücadele. İnsanların kucaklaması benim için en önemli şey" şeklinde konuştu.

NASIL BİR SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTÜLECEK?

Ekrem İmamoğlu 23 Haziran'da tekrarlanacak seçime ilişkin nasıl bir kampanya yürüteceği sorusuna, "İşimiz kolay çünkü bizim rakibimizle işimiz yok. Bizim muhattabımız İstanbul. Bütün ilçeleri semt semt gezeceğiz, güler yüzle iyi bir yönetimin İstanbul'a layık olduğunu anlatacağız" ifadeleriyle yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı İmamoğlu, yarın KKTC'ye gideceğiz belirterek, "Biz insan ayırt etmeksizin çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yarın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeyim. Sayın Cumhurbaşkanını ziyaret edeceğim" dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun yanında bulunan CHP'nin eski cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de, "2 Mart'ta İlçe Seçim Kurulu görevleri açıkladı. Sonra da kendi açıkladıkları listeyi iptal etti. Dolayısıyla YSK kendini iptal etti. Bu seçimde şaibe yoktur. Bu rant meselesidir biz diyoruz ki 16 milyonun olsun, onlar diyor ki 16 binin olsun" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.