Hava Durumu

İmara aykırı yapıların yıkımı sürüyor!

İmara aykırı ve kaçak olduğu tespit edilen binaların iş makineleriyle yıkımı sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2019 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2019 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İmara aykırı yapıların yıkımı sürüyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kaçak villa, rezidans ve otel inşaatı gibi yapılardaki yıkım işlemleri aralıksız devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un ikinci kez incelemesinin ardından hız verilen yıkımlar, ilçenin Gümbet, Yalıkavak, Türkbükü, Gündoğan, Gölköy ve Torba mahallelerinde tespit edilen imara ve ruhsata aykırılıklar bulunduğu gerekçesiyle durdurulan projelerde sürüyor.

Yıkımlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Birimi ekiplerinin gözetiminde, mal sahiplerince yapılıyor.

Çok sayıda inşaat işçisinin görev aldığı çalışmalarda, üzeri işaretlenen imara aykırı yapılardaki yıkım işlemleri, iş makineleri tarafından gerçekleştiriliyor. Gümbet Mahallesi'ndeki projede inşaat işçileri beton bloklarda kesme işlemi yapıyor. Gündoğan Mahallesi'ndeki kaçak yapılarda ise küçük iş makineleri ve kırıcılar, yoğun şekilde faaliyet yürütüyor.

Yıkım işleminin büyük bir bölümünün tamamlandığı alanların harabe görünümüne döndüğü gözlenirken, çalışmaların gelecek günlerde de sürdürülmesi planlanıyor.

İki ayda iki kez ziyaret ettiği Bodrum'da imara aykırı yapıları yerinde inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botla kıyı denetimleri yapmıştı. Kurum, kıyı ve koylardaki kaçak yapılaşmayla mücadele denetimlerinde Gökçebel, Gündoğan, Göltürkbükü ve Torba mevkilerinde imara aykırı olduğu belirlenen inşaatlara ilişkin yetkililerden bilgi almış, bazı projelerin inşaat faaliyetlerini sürdüren yetkililerle telefonda görüşmüş, yıkım işleminin daha hızlı ilerlemesi talimatı vermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.