Hava Durumu

İMO Bursa kadınlar gününü kutladı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, kadın üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde buluştu. İMO Bursa Yönetim Kurulu üyesi Nurten Topaloğlu, kadın mühendislerin sayısının artması gerektiğini belirterek, “Bu sayıyı arttırmak için kız öğrencileri mesleğimiz hakkında bilinçlendirmeye çalışmalı ve bizler de bu konuda iyi birer örnek olmalıyız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2015 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2015 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İMO Bursa kadınlar gününü kutladı
İMO Bursa üyesi kadın inşaat mühendisler, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kahvaltıda bir araya gelerek kutladı. Ganita Restoran’da buluşan kadınlar birlik ve dayanışma içinde olmanın önemini burada bir kez daha gösterdi.

\\\\\\\"\\\\\\\"

İMO Bursa Yönetim Kurulu üyesi Nurten Topaloğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayarak, kadınların toplumda olduğu gibi odada ayrı bir değeri bulunduğunu vurguladı.


\\\\\\\"\\\\\\\"

Şube olarak kadınların inşaat sektöründe ve İMO’da aktif rol almalarını istediklerini kaydeden Topaloğlu, bu yönde yürütülen çalışmalara katkı ve destek beklediklerini söyledi. Şubeye kayıtlı 284 kadın üye bulunduğunu ifade eden Topaloğlu, “3 bin 200 üyesi bulunan şubemizde bu bizim için oldukça az bir sayı. Kadın mühendislerin sayısının artmasıyla sektörde ve oda yönetiminde daha çok söz sahibi olacaklarına inanıyoruz. Bu sayıyı arttırmak için kız öğrencileri mesleğimiz hakkında bilinçlendirmeye çalışmalı ve bizler de bu konuda iyi birer örnek olmalıyız” diye konuştu. 


\\\\\\\"\\\\\\\"

“KADINA BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRMELİYİZ”

Topaloğlu, Türkiye’de son zamanlarda kadınlar adına üzücü olaylar yaşandığını dile getirerek, “Üzülerek takip ediyoruz ki kadına bakış açısı hiç de olması gerektiği gibi değil. Biz inşaat mühendisleri ve aydın kadınlar olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmalı, bu bilincin geliştirilmesi için uğraşmalıyız. Kadınlarımız için yılın sadece bir günü değil, her gününün güzel geçmesini diliyorum” dedi.

\\\\\\\"\\\\\\\"

Topaloğlu, konuşmanın ardından etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayan Aspir İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Hizmetleri Şirket Müdürü Dilek Gül’e ve Ganita Restoran yetkilisi Elçin Demir’e teşekkür çiçeklerini sundu. 

\\\\\\\"\\\\\\\"
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.